Skip to content Go to main navigation Go to language selector
information-technology-services-334524531.jpeg

2nd line och VIP onsite support

Stockholm, Sweden
Closing date: 11 September 2022

Vill du vara en del av ett företag som arbetar för att skydda både människor och samhällen? På Saab arbetar vi i en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att uppfylla detta.
 

Din kommande utmaning:

För denna tjänst söker vi serviceinriktade IT tekniker, som i en kombinerad roll kommer jobba som både 2nd line tekniker och VIP Onsite Supporttekniker. Vi söker dig som har ett serviceinriktat förhållningssätt, har goda tekniska kunskaper och en god kommunikativ förmåga. Primärt så kommer du att arbeta nära kunder för att lösa mer komplexa ärenden. Detta sker både självständigt och tillsammans i ett team med andra supporttekniker i Alvik. I rollen ansvarar du för att lösa de problem som kommer till servicedesk via vårt ärendehanteringssystem baserat på ServiceNow. Utöver detta delar du ansvar för att ge förstklassig onsite support till våra kollegor på vårt huvudkontor i centrala Stockholm på ett rullande schema. Här kommer du bland annat hantera VIP ärenden och därmed lösa kritiska problem där det krävs fysisk närvaro.

 Beredskap ingår i tjänsten.

Detta är en heltidstjänst, med fysisk närvaro, med placering i Alvik .

Den du är idag:

Vi söker dig som har lämplig kompetens, erfarenhet och förmåga att hantera ovanstående utmaningar. Du ska ha ett stort intresse för teknik och brinna för att hjälpa dina kollegor i verksamheten. För att trivas hos oss behöver du ha ett supporthjärta och gilla att arbeta i en miljö där förutsättningarna kan förändras med kort varsel – allt utifrån användarnas behov. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en stor koncern med komplexa IT-miljöer. Du har goda kunskaper i såväl svenska som engelska. För att lyckas i rollen är du kundorienterad, affärsmässig och proaktiv och har som ambition att alltid ligga steget före och fånga potentiella problem innan de uppstår. Du arbetar självständigt samtidigt som du är en god lagspelare och delar gärna med dig av dina kunskaper. Du är beredd på att bygga upp ett brett kontaktnät inom Saab, har lätt för att kommunicera, är social, utåtriktad och lyhörd. Vidare har du en förmåga att driva dina processer framåt och kommer gärna med förbättringsförslag och processförbättringar.

För att trivas I rollen tror vi att du har erfarenhet inom:

  • Systematisk felsökning
  • Erfarenhet av att arbeta i ärendehanteringssystem
  • Minst 2 års erfarenhet av slutanvändarsupport
  • Microsoftmiljö
  • Active Directory
  • Grundläggande kunskap inom infrastruktur, servrar, nätverk, SCCM, Databaser etc.
  • ITIL
  • Dokumentation
     

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.
 

Vad du blir en del av:

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.

Vi tillhör avdelningen Recource & Competence center där merparten av våra medarbetare har sin hemvist. Vårt ansvar är att säkerställa att vi har rätt kompetens för framtiden inom områdena IT-säkerhet, Workplace, IAM, Support mm. Våra medarbetare arbetar inom förvaltning, utveckling, projekt och program. IT-organisationen är på en spännande resa där vi ställer om från en traditionell leveransmodell till ett modern och agilt sätt att arbeta och där budskapet är tydligt att vi är ”business enablers”.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Du kan läsa mer om Saab som företag här.

Om du vill lära känna vår verksamhet och personal lite bättre kan du hitta berättelser från några av våra anställda här.

Urvalet sker löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att söka redan idag! Vi ser fram mot din ansökan.