Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Accounting Assistant

Linköping, Sweden
Closing date: 21 May 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Accounts Receivable and Cash är en av fem avdelningar under Accounting Services. Accounting Services är Saabs Shared Service Center för att förse affärsområdena med tjänster avseende leverantörsreskontra, kundreskontra, kassahantering, redovisning, månads- och årsbokslut och finansiella system. Accounting Services är en del av Saabs Finance funktion. 

I rollen som Accouting Assistant kommer du att ha mycket kontakt med kollegor inom alla affärsenheter för att kunna vara behjälplig i olika frågor, framför allt via mejl på svenska och engelska. Du kommer att stötta organisationen i följande arbetsuppgifter: 

  • Olika typer av kundfakturering inklusive registrering av kundfakturor i kundernas portaler
  • Nyregistrering samt underhåll av projektregister
  • Verksamhetsstöd i kundfaktureringsfrågor
  • Utveckling och digitalisering av vår process i stort som smått

Arbetet innebär mycket kontakt med kollegor inom alla affärsenheter, bland annat för att kunna vara behjälplig vid frågor framför allt via mejl på svenska och engelska. Vi arbetar i ekonomisystemet Unit4 ERP (Agresso).

Vid sidan av det operativa arbetet lägger vi stor vikt vid att ständigt arbeta med att, tillsammans med verksamheten, utveckla, homogenisera, digitalisera och effektivisera våra processer och dess systemstöd, med helheten för Saab i fokus. Vi ser fram emot att du blir delaktig i vårt arbete med ständiga förbättringar!

Din profil

Din bakgrund kan variera, men du bör ha god ekonomierfarenhet. Du har erfarenhet av att jobba med kundfakturering/projektfakturering. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av att arbeta i större ERP-system, där erfarenhet av Unit4 ERP (Agresso) är meriterande.

Vi söker dig som har förmågan att arbeta både självständigt och i grupp. Du är proaktiv och tar egna initiativ samt hanterar föränderliga situationer på ett strukturerat sätt. Att hantera flera arbetsuppgifter samtidigt samt problemlösning och analys är välkomna inslag i din arbetsvardag. Du har en god kommunikativ förmåga och behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här .