Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Accounting Assistant

Karlskrona, Sweden
Closing date: 5 October 2023

Accounts Receivable and Cash är en av fem avdelningar under Accounting Services. Accounting Services är Saabs Shared Service Center för att förse affärsområdena med tjänster avseende leverantörsreskontra, kundreskontra, kassahantering, redovisning, månads- och årsbokslut och finansiella system. Accounting Services är en del av Saabs Finance funktion. 


Vi söker nu Dig som med ett positivt driv och engagemang vill leverera i vårt operativa uppdrag och utveckla våra finansiella processer.

Din roll

Du kommer att stötta organisationen med: 

  • Olika typer av kundfakturering
  • Verksamhetsstöd i kundfaktureringsfrågor
  • Utveckling och digitalisering av vår process i stort som smått

Arbetet innebär mycket kontakt med kollegor inom alla affärsenheter, bland annat för att kunna vara behjälplig vid frågor framför allt via mejl på svenska och engelska. Vi arbetar i ekonomisystemet Unit4 ERP (Agresso).


Vid sidan av det operativa arbetet lägger vi stor vikt vid att ständigt arbeta med att, tillsammans med verksamheten, utveckla, homogenisera, digitalisera och effektivisera våra processer och dess systemstöd, med helheten för Saab i fokus. Vi ser fram emot att du blir delaktig i vårt arbete med att ständigt hitta nya förbättringar!

Din profil

Din bakgrund kan variera, men du bör ha en god ekonomierfarenhet. Att du har erfarenhet av att jobba med kundfakturering/projektfakturering är en viktig faktor för att lyckas i din roll.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i större ERP-system. Erfarenhet av Unit4 ERP (Agresso) är meriterande.

Vi söker dig som har förmågan att arbeta både självständigt och i grupp. Du är proaktiv och tar egna initiativ samt hanterar föränderliga situationer på ett strukturerat sätt. Att hantera flera arbetsuppgifter samtidigt samt att arbeta med problemlösning och analys är välkomna inslag i din arbetsvardag. Ett krav är att du har en god kommunikativ förmåga och du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här.

Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige med en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har passerats.