Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Ackrediteringsledare

Malmö, Sweden
Closing date: 31 May 2023

På Saab är vårt främsta mål att människor och samhällen ska vara trygga. Vill du vara en del av detta där du tillhör en arbetsplats där du dagligen bidrar till att skapa en säkrare värld? Vi söker dig som har ett intresse av informationssäkerhet och vill vara med på resan genom att vara en del av säkerhetsackrediteringsteamet och utvecklas till nästa nivå. Teamet är i ett expansivt skede där vi gärna ser fler kollegor som vill vara med och leda säkerhetsackrediteringar samt vill bidra till Saabs arbete inom IT-säkerhet och informationssäkerhet. Låter det intressant? Tveka inte att söka till oss idag!

Din framtida roll

Som ackrediteringsledare hos oss ansvarar du för att säkerställa att vår verksamhet uppfyller de krav som ställs, både interna krav från organisationen samt externa från kund. Ackrediteringsledaren ansvarar för att organisera och genomföra alla nödvändiga steg för att ackreditera IT-system, inklusive att samla in och presentera dokumentation, genomföra revisioner och inspektioner samt säkerställa att alla krav är omhändertagna. Säkerhetsackreditering är en process som vi på Saab följer för samtliga informationsbärande IT-system för att skydda och vidmakthålla information inom organisationen på ett säkert sätt.

Du kommer att arbeta tätt tillsammans med sakkunniga såväl som med olika IT-funktioner inom organisationen. Exempel är IT-arkitekter, Testledare, IT-säkerhet, Informationssäkerhet, Exportkontroll och GDPR.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Planera och koordinera ackrediteringsrelaterat arbete inom nya och befintliga uppdrag.
  • I nära samarbete med verksamhet granska säkerhetskraven och dokumentera arbetet enligt process.
  • Tillsammans med ackrediteringsteamet utveckla processmetodiken framåt baserat på de erfarenheter och insikter som uppstår.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall medföra krav på visst medborgarskap.

Din profil

Vi tror att du har en bakgrund inom samt en god förståelse för IS/IT eller motsvarande. Du är van vid att upprätta och presentera information till personer på alla nivåer i en organisation. Vi tror även att du har goda ledaregenskaper och tycker om att vägleda samt arbeta tillsammans med andra. Arbetet kräver vana med att arbeta med Word och Excel samt att vara strukturerad och ordningsam.

Vi ser det som meriterande om du har:

  • Kunskap om krav från ISO 27001, Exportkontroll, GDPR, FAR/DFAR, CMMC, NIST, KSF/ISM.
  • Har dokumenterad erfarenhet av att leda ackrediteringar eller motsvarande.
  • Erfarenhet av arbete inom försvarsindustrin.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem.

Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.