Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Administratör, Aeronautical Engineering

Linköping, Sweden
Closing date: 29 September 2023

Vi söker dig som vill supporta vår ingenjörer som har uppdrag inom Aerodynamik, Flygmekanik, Prestanda och utveckling av styrsystem – ett mångfacetterat, roligt och utvecklande uppdrag där din uppgift blir att skapa förutsättningar för positiv utveckling i verksamheten. Låter det som en roll för dig? Läs då vidare och ansök till oss på Aeronautical Engineering!

Din roll

Området Aeronautical Engineerings uppgift är att genomföra utvecklingsuppdrag, forskning och tekniska studier, samt stödja affärsområdets produkter i tjänst inom aerodynamik, flygmekanik och prestanda, styrsystem samt flygautonomi.

I din roll som administratör ingår bl.a att:

 • Lägga beställningar i vårt inköpssystem.

 • Boka möten där stora lokaler krävs.

 • Ansvara för felanmälningar i våra lokaler

 • Hantera tillträden till lokaler

 • Boka gruppresor

 • m.m.

Flygteknik (Aeronautical Engineering), som den här tjänsten är en del av, består av 8 sektioner fördelat på Aerodynamik, Flygmekanik & Prestanda, Flygautonomi, Pilotstödfunktioner, Mjukvaruutveckling, Systemutveckling & Systemsäkerhet, Formell Systemverifiering (FSV) och Hårdvaruutveckling. Du sitter i områdets ledningsgrupp.

Din profil

För att lyckas i denna rollen tror vi att du har:

 • Erfarenhet som administratör

 • Relevant utbildning

 • Stor servicevilja

 • Goda kunskaper i engelska och svenska i såväl tal som skrift

Vi blir extra glada om du har:

 • Erfarenhet från försvarsindustrin

 • Intresse för arbetsmiljöfrågor

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. För att lyckas i rollen ser vi att du är drivande, kommunikativ och hjälpsam. Du motiveras av att stötta människor och verksamhet samtidigt som du tar ansvar för trivsel och arbetsmiljö.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi tar gärna emot din ansökan på svenska eller engelska.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.