Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Administratör inom Flight Test - Aviation Maintenance

Linköping, Sweden
Closing date: 1 March 2023

Din framtida utmaning

I rollen som administratör på Flygprov är din främsta uppgift att stötta områdeschefen, sektionscheferna och område Flight Test Aviation Maintenance med dagligt administrativt stöd.

Dina arbetsuppgifter kommer sträcka sig över flera administrativa områden, exempelvis inköp, resebokningar, ekonomi, säkerhetsrelaterade uppgifter samt arbetsmiljöarbete för området. Du kommer att ha en nyckelroll i att få arbetet på området att flyta på, både på kort och lång sikt.

Du kommer att vara en del av områdets ledningsgrupp och i och med detta bidra till områdets utveckling såväl som i det dagliga arbetet.

Området är fördelat på 4 sektioner och består idag av ca 30 st flygplanstekniker och ca 20 st verkstadsnära tjänstemän med stor variation i ålder och erfarenhet. I din roll samarbetar du även med övriga administratörer inom och utanför Flygprov.

Den du är idag

Du arbetar strukturerat, serviceinriktat med hög kommunikativ förmåga och räds inte att ta dig an både större komplicerade uppgifter såväl som enklare uppgifter. Du är prestigelös och arbetar för att förbättra saker i den dagliga verksamheten likväl som ditt arbete präglas av hög integritet i kontakten med andra. Det finns stora möjligheter att utveckla din roll och arbetsuppgifter utifrån eget driv och intresse.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av administrativa system samt god kunskap i Officepaktet. Har du även erfarenhet av IT-systemhantering, exportkontroll, säkerhetsfrågor eller arbetsmiljö är det ytterligare en bonus. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Aeronautics är ett affärsområde inom Saab som erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Avdelning Flygprov och Verifiering inom affärsområde Aeronautics, ansvarar för utprovning, verifiering och validering av nyutvecklade, modifierade och nyproducerade produkter. I vår verksamhet ingår labb-, rigg- och simulatorprov såväl som, mark- och flygprov. Vi ansvarar också för support till Aeronautics marknadsavdelning vid demonstrationer, utvärderingar, mark- och flyguppvisningar i samband med olika marknadsaktiviteter. Vi är en avdelning med ca 250 anställda organiserade i sex verksamhetsområden.

Området Flight Test Aviation Maintenance ansvarar för avdelningens underhåll, service, drift och modifiering av flygplan och innefattar även både beredning och planering. Detta är nyckelfunktioner för att vi ska lyckas i vårt åtagande. Området består idag av ca 50 personer med olika erfarenhet och bakgrund uppdelade i fyra sektioner.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.