Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Administratör till SAAB Infrastructure

Linköping, Sweden
Closing date: 2 October 2023

Administratör till SAAB Infrastructure

Vill du vara en del av en organisation som arbetar för att skydda både människor och samhällen? På Saab arbetar vi i en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att uppfylla detta. Vi söker nu dig med erfarenhet som administratör som är van vid att ha många bollar i luften.

Din kommande roll

I rollen som administratör kommer du att arbeta nära Head of Service Area Infrastructure, inom Saabs Group IT. Ditt arbete kommer bidra till en effektiv drift av Serviceområdet genom administrativt stöd och koordinering kring aktiviteter, handlingsplaner och möten. Övriga uppgifter kan vara att strukturera organisationens dokumentation där du måste hålla dig à jour med rutiner och system. Du kommer även vara delaktig i att planera, strukturera och följa upp enhetens ledningsmöten och säkerställa att deadline följs.

Du kommer till exempel:

 • planera, boka och koordinera möten,

 • skriva protokoll,

 • ta fram/sammanställa olika slags underlag, (exempel organisationspresentationer, 5 box report, mötesmaterial, nyhetsbrev),

 • hålla ihop och följa upp olika typer av aktiviteter och handlingsplaner,

 • attestera fakturor,

 • hantera resebokningar och reseräkningar,

 • hantera det administrativa kring beställningar och vissa inköp

Din profil

Du som söker tjänsten ska ha erfarenhet av administrativt arbete, och är en serviceminded-och lösningsorienterad person. Du är strukturerad och van att arbeta självständigt, prioritera och fatta egna beslut. I rollen kommer du att samarbeta nära ett assistentnätverk, chefer och medarbetare och därmed bör du vara lyhörd och relationsorienterad.

Din bakgrund:

 • Minst ett års erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter

 • Erfarenhet av arbete inom IT-relaterad verksamhet

 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift

 • Mycket god datorvana, inklusive goda kunskaper i Office-paketet

Vi ser det som meriterande om du har kompletterat med någon form av eftergymnasial utbildning, om du har erfarenhet från IT produktionsmiljö, likaså om du har erfarenhet av verktygen Antura och Jira. Har du arbetat med förändringsledning i någon form ser vi det som en klar fördel.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här. Du kan läsa mer om Saab som företag här. Om du vill lära känna vår verksamhet och personal lite bättre kan du hitta berättelser från några av våra anställda här.

Urvalet sker löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att söka redan idag! Vi ser fram mot din ansökan.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.