Skip to content Go to main navigation Go to language selector

AD\PAM technician

Location
Järfälla, Sweden
Closing date
30 January 2021
Apply for this job!

At Group IT we see a need to meet our internal customers and discuss solutions to their business needs in an agile way and also to be prepared to respond to the needs by using combinations of our standard solutions and components to provide solutions to meet the short term and long term needs.

Din roll

Du kommer ingå i ett fokuserat och sammansvetsat team där dina arbetsuppgifter kommer att innefatta att vidareutveckla och förvalta våra AD och PAM tjänster samt åtkomsttjänster både on-prem och i Azure. Det är en spännande blandning av snabb problemlösning och långsiktigt förbättringsarbete där säkerhet spelar en större roll. Den tekniska miljön är utmanande med tiotusentals användare på olika håll i Sverige och världen, som använder all tänkbar teknik. Tempot är stundtals högt men du är alltid omgiven av skickliga och prestigelösa kollegor som stöttar och gärna agerar bollplank för att hitta lösningar. Du kommer också vara en nyckelperson när det gäller att förstå, utvärdera och informera om förändringar som sker inom AD och PAM och på vilket sätt utvecklingen kan tillgodogöras i vår verksamhet.


Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Arbete med automatisering kring AD\PAM.
 • Teknisk utveckling av AD\PAM.
 • Hantera generella förändrings- och operationella-arbeten

Din profil

Vi söker dig som har relevant utbildning för arbetsuppgifterna eller motsvarande kunskap förvärvat på annat sätt. Du har minst 5 års dokumenterad yrkeserfarenhet av drift och förvaltning av AD samt PAM lösningar. Arbetsuppgifterna kräver att du har gedigen erfarenhet av att utveckla och underhålla Active Directory i en miljö med tiotusentals användare. Rollen kräver att du har en god kompetens inom AD- och privilegierad åtkomsthantering i allmänhet. Du behärskar Powershell på en avancerad nivå där automatisering redan idag är en del av din vardag. Erfarenhet av säkerhetsarbete och Azure är meriterande. Arbetsuppgifterna kräver att du har mycket god förmåga att kommunicera på engelska i både tal och skrift. För denna roll behöver du ha både modet och den tekniska kompetensen att utmana och förnya.


För att trivas i rollen som Systemadministratör/specialist hos oss tror vi att du är en person som tar stort eget ansvar för din uppgift, tar egna initiativ och brinner för att utveckla och förbättra. Vi söker dig som samarbetar väl med andra och anstränger dig för att leverera bra lösningar. Du är prestationsorienterad, noggrann och du arbetar strukturerat mot uppställda mål, såväl självständigt som tillsammans med andra. Teknik är ett av dina stora intressen och du vill hela tiden lära dig mer och utvecklas.

Vi tror att du har:

 • Du ska ha minst 5 år erfarenhet av:
 • Behörighetsarbeten av Microsoft Active Directory
 • Powershell
 • Global komplexa organisationer
 • Roll- & attributbaserade accesser


​Du är meriterande att du har god kunskap av:

 • Azure AD
 • Privledge Access Management (PAM)
 • Windows 10, Windows server 2016/2019

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.