Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Affärsmässig projektledare

Halmstad, Sweden
Closing date: 12 June 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Är du en driven och affärsmässig projektledare som har förmågan, önskan och intresset att leda ett team samt utveckla affärer? Som projektledare hos oss kommer du få ta dig an olika utmaningar, både krav och affärsrelaterade samt teamrelaterade. Du kommer vara en del av ett supportande klimat där du tillsammans med teamet kommer lösa många intressanta utmaningar. Kunden är hela tiden i fokus och din uppgift är att föra projektet framåt på ett framgångsrikt sätt. Vi tar kontinuerligt ställning till delvis abstrakta krav med kvalitetsattribut som enkelhet, flexibilitet, stabilitet, underhållsmässighet, kostnader och återanvändbarhet.

Dina uppgifter kommer bestå av att:

  • Säkerställa att kund får överenskommen leverans med rätt kvalitet

  • Skapa uppgiftbeskrivningar och projektförslag

  • Skapa kostnadskalkyler och offerter

  • Kontinuerlig uppföljning av projektplaner, budget och leveranser

  • Riskhantering under projektets gång

  • Bygga långsiktiga kundrelationer

Din profil

Som person ser vi att du har en strukturerad och analytisk ådra. Du är lyhörd och kommunikativ, både med medarbetarna inom avdelningen men även med andra delar inom företaget såväl som med kunderna. Du skapar engagemang i dina team och har lätt för att samarbeta med andra.

Vidare är det viktigt att du har ett helhetstänk, där även förståelse för affärsnytta är en nödvändig del. Det är även betydelsefullt med en bred förmåga att kunna se lösningar ur flera perspektiv och kunna värdera dessa ur verksamhetens bästa i åtanke. Det är en roll som kräver affärsmässighet och en förmåga att kunna omsätta verksamhetens strategi till konkreta mål och aktiviteter.

För att lyckas och trivas i rollen har du erfarenhet av:  

  • att projektleda flertalet mindre projekt parallellt.

  • kundkontakt

  • kalkylering och budgetering

Våra projekt spänner sig över flera olika kompetenser och produktområden, tex inom mjukvaruutveckling, mekanisk konstruktion, produktion och integration så en bred teknisk förståelse är meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här