Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Agil Jira och Confluence specialist

Göteborg, Sweden
Closing date: 7 January 2024

SAAB växer snabbt och står inför en lång och spännande resa med aktuella samhällsnyttiga projekt. På denna resa spelar IT en väsentlig roll och vi behöver nu förstärka vårt team som jobbar med våra IT-system. Business Application inom Saab Group IT söker därför en Jira och Confluence specialist till en rad intressanta utmaningar. Är det du? Om du känner att det passar in på dig och du är intresserad av att arbeta på Saab är du välkommen att skicka in din ansökan för att jobba med att ta Saab in i framtiden.

Din kommande roll

Som Jira och Confluence specialist kommer du att arbeta med att sätta upp miljöer med dessa verktyg samt ta fram arbetssätt kopplade till detta. Du kommer att leda utbildningar samt coacha bland annat produktägare och team leads i hur dessa verktyg används.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Sätta upp Jira och Confluence miljöer

  • Administrera användare och teams i Jira och Confluence

  • Stötta teamen i hur de ska arbeta i systemet

  • Leda utbildningar i hur systemen kan användas på ett agilt sätt

  • Förvalta utbildningsmaterial samt att skapa nytt material vid behov

Den du är idag

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med Jira och Confluence i ett agilt perspektiv. För att lyckas i denna roll tror vi att du har kunskap i att sätta upp Jira och Confluence miljöer. Vi ser det som en fördel att du har en bakgrund inom Jira/Confluence-administration, samt kan bistå i att vidareutveckla dessa miljöer utifrån behov i skalade agila program. Vi tror att du har ett pedagogiskt och coachande förhållningssätt. Du har erfarenhet av att leda utbildningar relaterade till dessa system samt en förmåga att skapa utbildningsmaterial kopplat till utbildningarna.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Group IT är en del av Saab AB med globalt ansvar för utveckling, drift och hantering av företagets gemensamma IT-miljöer. Inom området Business Applications arbetar vi med styrning, affärsutveckling och förvaltning inom IS/IT-området. Business Applications har många gånger det primära IT-gränssnittet ansvaret in mot våra stora utvecklingsprojekt på Saab och är en stor leverantör av R&D-förmågan inom IT.

Software Applications har ansvar och vidareutvecklar IT-system som stöttar team som jobbar med mjukvaruutveckling inom Saabs olika enheter/affärsområden. På sektionen jobbar idag cirka 20 personer och verksamheten är fördelad över ett antal olika team. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Välkommen in med din ansökan!