Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Air Traffic Controller/Flygledare

Location
Umeå, Sweden
Closing date
30 December 2021
Apply for this job!

Vill du hjälpa oss att ta flygbranchen in i framtiden? Sök till FLYGLEDARE i Saab Digital Air Traffic solutions!

Då kan vi erbjuda ett spännande och varierande yrke där du, tillsammans med dina kollegor är mitt i händelsernas centrum. Flygledare i Saab Digital Air Traffic Solutions-SDATS är ett stimulerande jobb som innebär ansvar med fokus på att se till att människor, inom vårt luftrum och på de flygplatser där vi leder flygtrafiken, tar sig från A till B på ett säkert, effektiv sätt och med minsta möjliga påverkan på miljön.

Din roll

Arbetet innebär att jobba som operativ flygledare vid RTC Sundsvall. SDATS bedriver idag från RTC Sundsvall flygtrafikledning och meteorologisk observationstjänst för Sundsvall-Timrå Airport, Örnsköldsvik Airport, Saab Airport samt Scandinavian Mountain Airport. Vår verksamhet är regelstyrd så du tar alltid ansvar för att hålla dig uppdaterad och följa gällande bestämmelser och föreskrifter. I din roll som operativ flygledare medverkar du i fastställda aktiviteter, verksamhets- och utbildningsdagar, ATS-möten samt kompetenssäkringsprogram. I din roll ingår även att efter SDATS behov tjänstgöra i andra roller där din kompetens bidrar, t.ex. vid upphandling, försäljning, kundkontakter, utbildning, transitering till r-TWR för SDATS utländska kunder, samt även som instruktör i operativ tjänst samt vid EPN.

Din profil

Du arbetar idag, eller har arbetat som operativ flygledare med giltiga lokala behörighetstillägg för ADI/TWR+RAD samt APP, APS. Vid dag för tillträde skall du ha möjlighet att påbörja lokal behörighetsutbildning.  

Som person är du analytisk och noggrann. Du har god samarbetsförmåga och tar ansvar för en hög egen kompetens och en god arbetsmiljö genom eget agerande. Vidare lever du upp till företagets värderingar.

Anställning 

Tjänsten är efter godkänd lokal utbildning en tillsvidareanställning, placerad vid RTC Sundsvall. Tillträde sker enligt överenskommelse. SDATS tillämpar drogtest samt att befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab Digital Air Traffic Solutions AB (SDATS) är ett eget bolag inom Saab Group, som etablerades 2016. Bolaget fokuserar på att marknadsföra, sälja samt utveckla och driva digitala flygtrafikledningssystem på den globala marknaden. Saab Digital Air Traffic Solution driver idag flygtrafikledning för fyra flygplatser från Remote Tower Center Sundsvall; Saab Linköping Airport, Örnsköldsvik Airport, Sundsvall-Timrå Airport samt Scandinavian Mountain Airport.

Digital flygtrafikledning växer i hela världen, drivet av behov att säkerställa flygtrafikledning, med en ökande flygtrafik och samtidigt kunna erbjuda säkra och effektiva lösningar på marknaden, både nationellt och internationellt. Bland våra internationella kunder finns t.ex London City Airport och Cranfield University Airport. Vi har idag en internationell kundbas och vi arbetar aktivt på att expandera vår verksamhet med breda erbjudande från tekniska leveranser, och stöd kring myndighetsgodkännande till operativ leverans av flygtrafikledning, både i Sverige och internationellt. Kolla in oss på https://www.saab.com/products/digital-tower 

Vi erbjuder ett arbete i en dynamisk miljö, där arbetsglädje, samarbete och driver goda prestationer som i sin tur skapar möjligheter till utveckling för dig, våra medarbetare såväl som kunder och affärspartners.

Ansökan inklusive intyg om lokala behörighetstillägg, CV och personligt brev skall bifogas. Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner:

Erik Bäckman, COO SDATS: Mobil: 0734180741, e-post: erik.backman@saabgroup.com

Andreas Ahnlund, Unionen: Mobil: 0734372509, e-post: andreas.ahnlund@saabgroup.com

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.