Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Ankomstkontrollant

Karlskrona, Sweden
Closing date: 18 August 2024

Ankomstkontrollant

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Ankomstkontrollanten är ansvariga för att kontrollera inkommande artiklar och att vara behjälpliga med mätteknisk kompetens i samband med avvikelser och utredningar inom produktion. Detta sker i nära samarbete med inköps - och produktionskvalitet.

Du kommer tillsammans med övriga medarbetare på avdelningen bidra till att rätt kvalitet upprätthålls på inkommande artiklar. I rollen driver du mättekniska frågor i olika forum, vilket medför ett ansvar att bidra till en ständig förbättringskultur där kunden alltid är i centrum.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Mätningar med handmätdon

  • Dokumentera genomförda kontroller

  • Administrera kvalitetsdokumentationen i affärssystemet IFS

  • Avvikelsehantering

  • Besök och mätningar hos leverantörer kan även förekomma

  • Kalibrering

Din profil

Vi söker dig som är noggrann, strukturerad, analytisk och flexibel. Arbetet innebär att man är ansvarstagande, uthållig och kan agera utifrån dagliga prioriteringar. Du trivs att jobba i team såväl som självständigt. För att lyckas i rollen bör du ha en god kommunikativ förmåga då rollen kräver en daglig kontakt med olika funktioner. Vi värdesätter en prestigelös personlighet som är öppen för förändring och utveckling.

Önskvärda kompetenser

  • Gymnasieutbildning med teknisk inriktning

  • Minst 2 års erfarenhet av arbete med mätning med handmätdon

  • Goda kunskaper i ritningsläsning, inklusive form och läge

  • God kommunikationsförmåga i tal och skrift, både på svenska och engelska

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Kontaktinformation: Haris Turkanovic, haris.turkanovic@saabgroup.com