Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Anläggningskonstruktör

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 6 April 2023

Vår verksamhet växer och därför söker vi nu en driven anläggningskonstruktör som vill vara med och utveckla och vidareutveckla världens främsta ledningssystem!

Våra produkter har till uppgift att sammanställa information från sensorer och datalänkar, allt för att ge operatören bästa möjlighet att fatta rätt beslut. Vi levererar till kunder både i Sverige och utomlands. Här välkomnar vi dig att ta plats i ett expansivt projekt och dela med dig av dina kunskaper till såväl kollegor som kunder samtidigt som du får lära dig av oss och om våra produkter.

Din roll

I rollen är du en del av teamet som ansvarar för design av hårdvarusystemlösningar och realisering av dessa i våra produkter på kundens anläggningar. Anläggningskonstruktör ansvarar också för att skapa och förtydliga underlag och ritningar för vidare produktion och för rekognoseringar på kundsiter inför rivning, ombyggnad, tillbyggnad och nybyggnad. Rollen är en central del av projektet och innebär nära kontakter med övriga delprojekt samt med FMV och Försvarsmakten.

Din profil

Vi ser att du är en noggrann och serviceinriktad person som har teknisk erfarenhet av anläggnings-konstruktion eller installation. Du är högskoleingenjör eller har flera års erfarenhet inom branschen. Du talar och skriver svenska och engelska utan problem. Vi anser att kommunikation alltid är en viktig del för att lyckas med våra åtaganden och därför värdesätts social kompetens och att man är serviceinriktad. Vidare är du duktig på att hitta lösningar, prioritera och har förmågan att fatta beslut.

För att vara aktuell ser vi att du har:

  • Bred och generell teknisk kompetens

  • God kunskap inom elektronik

  • Kunskap av AutoCAD

  • Högskoleingenjörsexamen eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom konstruktion /installation

  • Hög initiativförmåga

För att trivas och lyckas i rollen ser vi helst att du har erfarenhet inom någon av följande applikationer:

  • Teamcenter

  • XML client

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, innebära krav på visst medborgarskap. 

Resor i tjänsten förekommer.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Verksamheten bedrivs i Sverige, USA, UK, Australien, Tyskland, Sydafrika, Förenade Arabemiraten, Danmark och Finland.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.