Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Apparatingenjör för presentationssystem i Gripen, inom Aeronautics

Location
Järfälla, Sweden
Closing date
9 August 2022
Apply for this job!

Vi söker apparatingenjörer för att stötta våra utvecklingsprojekt inom Gripen på Aeronautics i Järfälla

Din roll

Apparatingenjör är en bred roll som kräver en del systemkunskap samt ordningssinne och intresse för detaljer. En del apparater/produkter köper vi in av underleverantörer, andra utvecklar vi själva inom Saab.

Som apparatingenjör och apparatansvarig kommer du bland annat arbeta med följande:

 • Ansvar för en eller flera specifika apparater/produkter under hela deras livscykel (t.ex. svara på frågor om produkten, hålla system uppdaterade med rätt information, initiera hantering då komponenter/reservdelar inte längre går att köpa/tillverka och mycket mer)
 • Vara en del av ett inköpsteam vid upphandling, utvecklingsteam vid egenutveckling samt ett leverantörsteam/vidmakthållandeteam under produktens livscykel
 • Du ansvarar för upphandling av nya apparater/produkter (inkluderar bl.a. att ta fram teknisk dokumentation till offertförfrågningar tillsammans med utvecklingteamet)
 • Du ansvarar, tillsammans med projekt Q, för kvaliteten av produkten/apparaten under hela dess livscykel
 • Du håller kontinuerligt våra system uppdaterade med korrekt information för apparaterna/produkterna
 • Du är spindeln i nätet när externa leverantörer kontrakteras rörande utveckling, kvalificering och produktion för produkter till våra system  
 • Vid egenutveckling har du även stöttning mot vår produktion under tillverkningsfasen samt reparenthantering i vidmakthållandefasen

Din profil

Vi söker dig som:

 • är civil- eller högskoleingenjör
 • har stort ordningssinne och är noggrann
 • är ansvarstagande och driven i tekniska frågor
 • kommunicerar väl (både på svenska och engelska) i både tal och skrift
 • kan tänka dig att vara i Linköping en eller ett par dagar i månaden samt i förekommande fall enstaka besök hos leverantörer i andra länder
 • har lätt för att samarbeta men kan även jobba ensam

Det är ett plus om du:

 • har en bakgrund av hårdvaruutveckling
 • gillar att jobba hands on med hårdvara (och kan vara med i labbet och på produktion och testa samt felsöka)

Hos oss tillämpar vi flextid och sätter stor vikt vid möjligheten att kombinera arbete med privatliv. Våra anställda har tillgång till ett omfattande förmånspaket som bl.a. innehåller friskvård och aktiesparande och vi ser din framtida utveckling som ett viktigt fokusområde.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.                       

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Du kommer att tillhöra sektionen Displays & Equipment, en sektion med huvudsakligt fokus på hårdvara (både apparater som ska in i flygplan samt testutrustningar för desamma). Sektionen tillhör området Video and Display Systems som utvecklar system, apparater och funktioner som är relaterade till presentation, bearbetning, distribution och lagring av data och video. I Gripen C/D är vi ansvariga för bland annat presentationssystemet EP-17 och i Gripen E/F för Video Processing Unit samt video- och kartapplikationer.

Video and Display Systems är idag ett 70-tal medarbetare placerade i Järfälla. Vi har kompetens inom systemarbete, elektronik, PLD och programvara, displayteknik, grafikprogrammering, video- och bildbehandling, Ethernet kommunikation och machine learning.

Är du redo för nästa steg i karriären och vill jobba med oss? Då ser vi fram mot din ansökan redan idag! Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut

Läs mer om oss här. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.