Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Apparatingenjör Primärdata & Navigering

Location
Linköping, Sweden
Closing date
20 April 2021
Apply for this job!

Område Primärdata och Navigation i Gripen CD ansvarar för att leverera grundläggande data om fart, höjd, attityd och position till flygplanssystemet och omfattar hela kedjan av hård- och mjukvara från olika primära sensorer till apparater och mjukvara för databehandling. Funktionsområdet omfattar även olika hjälpmedel för inflygning till landningsbas. Vi verkar i flygplanets hela livscykel, såväl funktionsutveckling som vidmakthållande för att säkerställa driftstatus på flygplansflottan.

Området står inför spännande utmaningar, med ett inflöde av verksamhet, och har därför ett behov av att växa.

Din roll

Som apparatingenjör har du en sammanhållande och drivande teknisk roll. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med de erfarna medarbetare vi har inom teknikområdet i Gripen CD. Vi har även ett omfattande samarbete med Gripen E kring apparater så du kommer också att arbeta tillsammans med våra apparatingenjörskollegor inom Gripen E.

Du kommer att få möjlighet att arbete med hårdvara i hela flygplanets livscykel, allt från tidiga definitionsfaser och upphandlingar till underhåll och operationell återmatning. Arbete tillsammans med underleverantörer, inköp, produktion, flygplansmekaniker och Saabs samlade expertis inom apparatutveckling kommer vara vanligt förekommande.

Din profil

Vi ser att du är en nyfiken och prestigelös lagspelare med ett genuint teknikintresse som uppskattar processer, ordning och reda. För att lyckas i rollen bör du ha lätt för att bygga relationer, vara en god kommunikatör samt uppvisa en personlig mognad och ansvarskänsla.

Tidigare erfarenhet från arbete med hårdvara, upphandlingar eller underhåll för flygande system eller navigationssystem är en merit. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och hur just du kan bidra till teamets förmåga att leverera. Du är ingenjör eller så har du arbetat många år inom relevanta områden på Saab.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Det du blir en del av

Vi är belägna i Linköping och är en del av Business Area Aeronautics, som du kan läsa mer om här (Business Areas) på vår externa hemsida.  

Tjänsterna innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på ett svenskt medborgarskap.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.