Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Apparattekniker

Arboga, Sweden
Closing date: 22 June 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Vill du arbeta med intressant teknik inom områdena optik och elektro-optik? Då kan du vara en person som skulle passa hos oss på Optronikcentrum.
 

Din roll

Som tekniker med inriktning mot elektronikreparationer i gruppen ”Production Sensor” kommer du att arbeta med flertalet markbundna sensorsystem.

Huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer vara att felsöka, reparera, underhålla och testa försvarsmaktens olika system. Det är i huvudsak underhåll av enheter inom klassisk optik och elektro-optik (kikare, kikarsikten, bildförstärkare, rödpunktssikten, mörkerriktmedel etc).
 

Din Profil

Som person är du ansvarstagande, initiativrik och har god problemlösningsförmåga, kan arbeta självständigt men trivs även i grupp. 

För att trivas och lyckas i rollen arbetar du systematiskt och noggrant och ser positivt på att få arbeta med händerna.

Du behöver på egen hand kunna planera och styra över vardagen och ibland även inta ledande och pådrivande roller i olika ärenden. Vi ser gärna att du som person är öppen, utåtriktad och relationsbyggande.
 

Kvalifikationer:

  • Gymnasieutbildning inom elektronikreparation och/eller av analog- och digitalteknik inom området med teknik eller relevant erfarenhet från arbetslivet.
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande:

  • Erfarenhet från arbete med mätteknik
  • Erfarenhet från arbete med felsökning
  • Kunskap eller intresse av Laser, IR-teknik och optik

Vi använder fortlöpande urval för denna rekrytering vilket innebär att befattningen kan tillsättas före utgången av jobbannonsen. Om du känner dig säker på att du matchar den ovan beskrivna profilen – skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här