Skip to content Go to main navigation Go to language selector
information-technology-services-334524531.jpeg

Application Packaging Specialist - Citrix

Linköping, Sweden
Closing date: 15 December 2022

Vill du vara en del av ett företag som arbetar för att skydda både människor och samhällen? På Saab arbetar vi i en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att uppfylla detta. I dagsläget söker vi applikationspaketerare som vill vara en del av vårt team i Tannefors, Linköping

Din kommande utmaning:

Application Provisioning söker erfarna applikationspaketerare. Application Provisioning paketerar i dagsläget alla applikationer som används i Saabs gula IT-miljö GPE (General Purpose Environment) och i vissa fall även för SPE (Special Purpose Environment). Vi ansvarar för ungefär 1000 olika applikationer och en stor utmaning framöver är att dessa ska ”cloudifieras”.

Vidare kommer du i denna roll tillhöra ett trevligt, tajt team där ett gott samarbete är en stor del av vår kultur. På Application Provisioning arbetar vi kontinuerligt med utveckling av vår arbetsmiljö för att kunna göra arbetsprocesserna bättre, snabbare, smartare och säkrare. Här är hela teamet med och bidrar med idéer kring förbättringspotentialer och prestigelöshet är därmed viktigt i vår arbetskultur.

Den du är idag:

Vi söker nu fyra paketerare med lång erfarenhet av Silo/Citrix. Ett plus om man även har koll på eller till och med erfarenhet av Cloudpaging som är den nya paketeringsteknik som nu ersätter App-V och MSI som paketeringsteknik på Saab.

Social kompetens och en förmåga att arbeta under varierande grad av belastning är viktigt för oss – ena veckan har vi massor att göra, andra veckan kan det vara lugnare. Viktigt också att kunna ta eget ansvar vad gäller att ständigt förbättra vårt arbetssätt, våra processer och rutiner. Vi jobbar mycket på engelska, och allt dokumenteras på engelska.

Kompetenskrav - Goda kunskaper i/om:

  • Svenska och engelska
  • Applikationshantering i Citrix/Silo
  • Script (Powershell, VB-script)
  • Hur en applikation installeras i Windows (registry, profile, settings etc)
  • Citrix, GPO, SCCM, Windows Installer, Windows registry och Windows i allmänhet

Vad du blir en del av

Du kommer att tillhöra Group IT, den en del av Saab-koncernen som ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings- och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, storage, nät och klienter mm. Group IT ansvarar även för driften av datorhallar med kringutrustning samt tillhandahåller systemutvecklingsstöd och programanpassning.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Du kan läsa mer om Saab som företag här.

Om du vill lära känna vår verksamhet och personal lite bättre kan du hitta berättelser från några av våra anställda här.

Urvalet sker löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att söka redan idag! Funderingar kring tjänsten besvaras av Service Owner, Jessica Söderholm +46 13 18 20 69. Vi ser fram mot din ansökan.

Saab is a leading defence and security company with an enduring mission, to help nations keep their people and society safe.

Empowered by its 19,000 talented people, Saab constantly pushes the boundaries of technology to create a safer, more sustainable and more equitable world.

Saab designs, manufactures and maintains advanced systems in aeronautics, weapons, command and control, sensors and underwater systems.

Saab is headquartered in Sweden. It has major operations all over the world and is part of the domestic defence capability of several nations.