Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Application Specialist

Göteborg, Sweden
Closing date: 5 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

I din roll som Applikationsspecialist kommer du verka i gränslandet mellan ekonomi och IT där du är med och bygger upp och förvaltar Saabs tjänster för budget och uppföljning av IT. Inledningsvis kommer dina primära arbetsuppgifter vara att bygga rapporter och formulär samt vidareutveckla och underhålla den datamodell som används. Du kommer att utgöra en del av ett kompetent team som arbetar med system och processer inom området  IT Service Financial Management. Inom Saabs IT-avdelning (Group IT) används Mercur som verktyg för att budgetera och följa upp våra IT-tjänster och linjekostnader. Inom teamet finns även kompetens inom till exempel Pricing Management, Service Offering (budget, prognos och uppföljning) och debitering.

Din profil

Vi söker dig som antingen är ekonom med förståelse och erfarenhet av arbete med IT-tjänster, alternativt är IT-specialist med erfarenhet av budget och ekonomiuppföljning.

För att passa i rollen tror vi att du är analytisk, strukturerad och tycker om problemlösning. Du är bra på att kommunicera och tar egna initiativ. Då du kommer vara en del av ett team där man delar med sig av kunskap och tar hjälp av varandra bör du gilla att samarbeta. Vidare tror vi att du är prestigelös och har en förmåga att kunna arbeta både i detalj och helhetsperspektiv.

Kompetenser som behövs i denna roll:

  • Möjlighet att ta till sig TBM-modellen och IT som affär
  • Förståelse för logik inom finans och redovisning
  • God intuition för hur man bygger lättskötta och effektiva datamodeller
  • Kunskap om SQL
  • Förstå hur man bäst ställer en fråga till en databas
  • Kunna kommunicera obehindrat på svenska och engelska

Det är meriterande om du har någon av följande erfarenheter:

  • Erfarenhet av Mercur
  • Kunskaper inom UX
  • Agilt arbetssätt
  • Vana av att arbeta i miljöer med stort fokus på säkerhet

Placeringen för denna tjänst är Linköping, Göteborg eller Stockholm.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

För denna tjänst vill vi ha din ansökan på svenska.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Varmt välkommen med din ansökan!