Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Applikationsspecialist med inriktning licenser

Linköping, Sweden
Closing date: 3 July 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Rollen som applikationsspecialist med inriktning mot licenser innebär att huvuduppgiften ligger på att hantera licenser inom IT-system. Det kommer vara en kontinuerlig dialog med licenspartner och användare för att hantera beställningar av licenser och uppdatera dem i systemen. Utöver det kommer det finnas behov av att utföra lättare support av våra olika IT-system.

I sektionen är vi snart 30 personer där merparten sitter i Linköping men delar av sektionen är utspridd från Malmö till Stockholm. Det är ett tätt sammansvetsat team som gärna hjälper varandra att lösa alla typer av problem som uppstår. Sektionen står idag på två ben, det ena benet fokuserar på förvaltning av IT system och det andra benet arbetar med utveckling av IT projekt.

Din profil

Vi söker dig som är en problemlösare ut i fingerspetsarna. Att få hjälpa till och ha en projektledande roll där du har daglig kontakt med människor, både internt och externt är något som triggar dig. Ditt tekniska intresse, nyfikenheten och drivet gör att du tar dig ann rollen som applikationsspecialist med lätthet. Kanske har du tidigare suttit i first line eller någon support där du kombinerat tekniken med att hjälpa dem som stött på patrull.

För att trivas i rollen behöver du:

  • Vara serviceinriktad
  • Noggrann
  • Ha god kommunikationsförmåga på både svenska och engelska, i tal och skrift
  • Kunna arbeta både självständigt och i team

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av systemadministration då det är en del av det vardagliga arbetet.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här