Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Applikationstekniker till Antura-förvaltningen

Göteborg, Sweden
Closing date: 16 February 2023

Vill du som applikationstekniker vara en del av ett företag som arbetar
för att skydda samhällen och människor? På Saab arbetar vi i en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att uppfylla detta.

Din framtida utmaning


Vi söker dig som brinner för förvaltning, drift och applikationer. Du kommer att bli en del av teamet som arbetar med förvaltning av Antura, ett system för projekt-, portfölj- och resurshantering. Antura används av flera av Saabs affärsområden i Sverige, men är även på väg att lanseras utanför Sverige. I din blivande tjänst kommer du att arbeta du primärt med drift- och förvaltning. Men du kommer även få vara delaktig i projekt då ditt blivande team implementerar nya instanser av Antura.

Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Ärendehantering: Skapa och lösa incidenter samt arbeta med ärenden (ändringar och önskemål)

  • Installation och uppdatering av applikationen Antura

  • Säkerställa att den dagliga driften fungerar via bland annat hantering av loggar

  • Delta i projekt avseende nya instanser av Antura

  • Dokumentation (goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift)

  • Utöver Antura så ingår även installation och uppgradering av andra mindre system

  • Införande av förbättringar och automation.

Den du är idag


Vi söker dig som är noggrann, metodisk och problemlösningsorienterad. Du har analytiska färdigheter och en förmåga att ha en övergripande struktur samt att kunna ta ansvar för att driva ditt eget arbete framåt. För att trivas i rollen är du kommunikativ och en teamplayer, samt att du har förståelse för applikationsdrift och kunskap i att ta fram script för t ex automatisering av övervakning. Rollen ställer krav på god samarbetsförmåga med dina blivande kollegor i teamet, men även andra affärsområden inom Saabs verksamhet. 

Du bör ha erfarenhet av applikationsdrift, Windows Server och Microsoft SQL, samt erfarenhet av förvaltning av webbapplikationer med Microsoft IIS som plattform. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som systemutvecklare och förståelse för konto- och behörighetshantering (Active Directory). Goda färdigheter i svenska och engelska krävs, både i tal och i skrift.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av


Du kommer att tillhöra Shared & Corporate inom Group IT och teamet som ansvarar för Antura-förvaltning. Inom Shared & Corporate arbetar vi med styrning, utveckling och förvaltning av IT-system inom bland annat områdena Information Management, Project Management, HR & Travel, Collaboration. Dessa är gemensamma och generella administrativa stödsystem som används oavsett vilken produkt som utvecklas. Inom avdelningen jobbar idag cirka 30 personer och verksamheten är fördelad över ett antal olika team. På arbetsplatsen finns en prestigelös kultur där vi är professionella & engagerade, respekterar, stöttar och lär av varandra. Resultat når vi tillsammans som team.