Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Applikationstekniker

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 15 October 2023

SAAB växer just nu snabbt och för att hålla jämn takt med företagets ökande behov behöver även vi inom IT förvaltningen växa. Vi på Software Solutions inom SAAB Global IT söker nu lagspelande applikationstekniker för att jobba med förvaltning och utveckling av våra IT system. Kanske är det just dig vi söker? Välkommen med din ansökan till oss!

Din framtida roll

Du kommer att arbeta inom avdelningen Business Applications inom Group IT och tillhöra sektionen Software Solutions. Sektionen arbetar med IT-lösningar, metodstöd och strategiska frågor kopplade till verktyg och processer som används vid utveckling av programvara. Som applikationsspecialist kommer du att ha rollen som förvaltare och utvecklare av våra IT-verktyg och tjänster. Du kommer även hantera krav, metodstöd och teknisk användarsupport mot våra internkunder. Baserat på dina kunskaper kommer du att få vara delaktig i IT-projekt för att införa nya tekniska lösningar samt ingå i ett förvaltningsteam som har uppdraget att se till att applikationerna körs med upprätthållen system- och informationssäkerhet. Det finns stora möjligheter att växa i rollen.

Din profil

För att trivas i denna roll tror vi att du har ett utpräglat intresse för IT. Du har erfarenhet av mjukvaruutveckling och/eller systemadministration/användarsupport.

För att lyckas i rollen tror vi att du har:

  • Grundläggande kompetens inom IT-infrastruktur samt Linux

  • Ett öppet sinne för att lära dig både befintliga system med äldre teknik samt är nyfiken på att lära dig nytt.

  • Förmågan att kommunicera med kund och IT-leverantör

  • Förmågan att jobba självständigt men även i team

  • God kommunikationsförmåga på svenska och engelska, i tal och skrift

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Group IT är en del av Saab Group med globalt ansvar för utveckling, drift och hantering av företagets gemensamma IT-miljöer. Inom området Business Applications arbetar vi med styrning, affärsutveckling och förvaltning inom IS/IT-området. Business Applications är många gånger det primära IT-gränssnittet in mot våra stora utvecklingsprojekt på Saab samt en stor leverantör av R&D-förmågan inom IT. Software Applications har specifikt ansvar för IT-system som stöttar team som jobbar med mjukvaruutveckling inom Saabs olika enheter/affärsområden. På sektionen jobbar idag cirka 20 personer och verksamheten är fördelad över ett antal olika team.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här.

Välkommen in med din ansökan!