Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Är du en problemlösare med mjukvarukompetens?

Location
Linköping, Sweden
Closing date
4 February 2022
Apply for this job!

Nu har du chansen att vara med och ta en drivande roll i utvecklingen av kärnan i gripens mjukvara. Vi söker systemingenjörer till vårt team inom avionikplattformen för Gripen E/F.

Din framtida utmaning

Som systemingenjör inom avionikplattformen arbetar man med helikoptervy men behöver samtidigt kunna dyka ner i detaljerna. Rollen involverar arbete inom både design och verifiering och innebär mycket interna kontakter då plattformens direkta användare är andra utvecklingsteam inom Gripen E.

Att designa avioniksystem är både svårt och kul, detta då vi i Gripen E/F har världens modernaste och häftigaste avionikplattform!! Plattformen är en DIMA-plattform (Distributed Integrated Modular Avionics). Det betyder att vår kod/plattform gör att all mjukvara som alla andra skriver är helt oberoende av vilken hårdvara den körs på. Dessutom samarbetar flera hårdvaror och sensorer över vårt nätverk! Det är lite som att vi i kroppen skulle ha ett nervsystem som möjliggör för oss att jacka in lite extra hjärnor och muskler utan att det märks, förutom att vi blir smartare och starkare såklart. Hur coolt är inte det?

Arbetsuppgifterna inkluderar sådant som:

  • Utifrån kundkrav och behov från användare vidareutveckla systemdesign i samverkan med våra mjukvaruutvecklare

  • Driva framtagning av krav och design samt hantera systemdokumentation

  • Ta fram och vidareutveckla teknikområdets verifieringsstrategier

  • Genomföra analyser av systemegenskaper

  • Ta fram verifieringsunderlag och sammanställa verifieringsrapporter för systemkrav

Arbetet bedrivs i team där alla medlemmar uppmuntras och förväntas bidra till teamets gemensamma uppgift, utifrån sin egen kompetens och erfarenhet. Vi strävar efter att arbeta tvärfunktionellt och har en blandning av både juniora och seniora medarbetare.


Din Profil

  • Vi tror att du har en ingenjörsutbildning med mjukvaruinriktning

  • Vi tror att du har erfarenhet av mjukvaruutveckling, och tycker att det är kul att jobba med arkitektur och kontroll av att mjukvaran uppfyller kravbilden.

  • Vi tror även att du har intresse/erfarenhet av att jobba med flygande programvara eller andra säkerhetskritiska system.

  • Vi tror att du har god kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska.


Det viktigaste är dock att du har rätt grundinställning och en vilja att lära dig och utvecklas.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart.

Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem samt framtidsstudier som förberedelse för framtida bemannade och obemannade flygsystem och vidareutveckling av befintliga produkter.
Verksamheten bedrivs i Sverige, Brasilien, Norge, Pakistan, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och USA

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.


Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här, och du kan läsa mer om oss här


Välkommen in med din ansökan redan idag!


Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor