Skip to content Go to main navigation Go to language selector
manufacturing.jpg

Är du intresserad av produktionsteknik?

Linköping, Sweden
Closing date: 12 October 2022

Din roll

Vi söker dig som är en driven person som är intresserad av att vidareutveckla dina kunskaper inom produktionsteknik till Saab Tactical Electronics AB.
 

För att trivas och lyckas i din roll har du ett högt engagemang, ett positivt förhållningssätt och förmågan att kunna bibehålla fokus även när du möts av utmaningar i din vardag.

Tjänsten innebär samarbete med övriga delar i verksamheten där fokus på helheten och förmåga att kunna arbeta tvärfunktionellt är en viktig del för denna roll.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

 • Utveckling av nya och befintliga produktionsflöden internt och externt
 • Industrialisering
 • Möjliggöra producerbarhet för nya produkter
 • Produktions- samt kontrollberedning för nya och befintliga produkter
 • Identifiera och analysera orsaker till uppkomna problem för att därefter vidta korrigerande och förebyggande åtgärder
 • Utveckla och skapa instruktioner
 • Stötta planering/beredning

Din profil

Du är en nyfiken, initiativrik och självgående person som gillar att ha många bollar i luften. Du är duktig på att strukturera ditt arbete och det ger dig en bra grund att planera såväl i närtid som mot en längre horisont. I förbättringsarbetet besitter du mod att utmana och ifrågasätta nuvarande arbetssätt. Du drivs av ett brinnande intresse för produktionsteknik och av att förändra och förbättra ihop med andra. Du har god social kompetens, gillar lagarbete och har förmågan att engagera människor med varierande bakgrund i förändringsarbete.

Du har:

 • Goda kunskaper och erfarenhet inom produktion
 • Har teoretiska kunskaper inom produktion motsvarande gymnasieexamen, alternativ relevant arbetslivserfarenhet eller vidareutbildning inom högskola, universitet eller YH-utbildning
 • Du ska vara flytande i svenska, i både tal och skrift, samt ha god kommunikationsförmåga i engelska

Meriterande:

 • Dokumenterad utbildning inom produktionslogistik
 • Erfarenhet av metodiskt förbättringsarbete inom t.ex. LEAN
 • Erfarenhet av IFS Sherpa eller liknande ERP-system

Placeringsort för denna tjänst är Linköping, Malmslätt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Vår verksamhet bedrivs på flertalet orter i Sverige och internationellt.
 

Sektionen Logistics and Production sysselsätter ungefär 15 personer och ansvarar för Saab Tactical Electronics AB produktion som består av prototyptillverkning, fåstycktillverkning och mindre serier samt eftermarknadssupport i form av garantiåtaganden, reparationer och reservdelsförsörjning. Sektionen ansvarar även logistik och materialhantering, gods- och lagerhållning. I det logistiska flödet ingår även kontraktstillverkare för serievolymproduktion samt underleverantörer. Till sektionen finns även kvalitetsfunktionen knuten i ett nära samarbete med inköpsavdelningen.

Vill du veta mer om våra taktiska lösningar, besök gärna vår hemsida: www.saab.com/ste

Du kan skicka din ansökan på antingen svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.