Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Är du mekanikkonstruktör och vill vara med och jobba med tryggare samhällen i framtiden?

Göteborg, Sweden
Closing date: 16 April 2023

Söker du även ett arbete i stimulerande miljö som erbjuder utvecklingsmöjligheter, så har du hittat rätt.

Din roll

Avdelningen för Mechanics & Cabling, söker nu fler positiva och engagerade mekanikkonstruktörer som vill vara del av vår verksamhet framåt. 

Vi tar fram mekaniska lösningar inom sjö- och landbaserade samt luftburna radarprodukter.

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår vision – att göra världen till en säkrare plats.

För att kunna utmana gränser behöver vi väl fungerande team med en bra blandning av personligheter, intressen och erfarenheter. Därför är vi intresserade av just dina styrkor för att se var du passar in hos oss.

Vi erbjuder dig en stimulerande miljö och möjlighet att få följa din konstruerade produkt från konceptstadie till att den levereras till kund i nära samarbete med vår produktion.

Arbetet bedrivs vanligtvis i agila utvecklingsteam med produktfokus, vilket innebär ett nära samarbete med konstruktörer från andra teknikområden, såväl som med vår egen produktionsenhet.

På Saab erbjuder vi ett hållbart arbetsliv och en balans mellan arbete och fritid. Dessutom har vi roligt tillsammans.

Din profil

Du har en teknisk bakgrund inom mekanikdesign, kombinerad med arbetslivserfarenhet.

Du har goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift.

Verktyg som vi använder är bland annat Creo, Windchill och IFS.

Du bidrar till god stämning i teamet och föredrar ett transparent och coachande ledarskap där kommunikation är nyckeln.

Varje team ansvarar för sina leveranser gemensamt och detta kräver att du har förmåga att både be om hjälp och stötta andra i teamet. Du är en person som gärna delar med dig av din kunskap och din kompetens.

Det är viktigt att du bidrar till ett fint arbetsklimat för att alla medarbetare ska känna social trygghet.
 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Affärsenheten Surface Radar Solutions ansvarar för radarsystem, markbaserade såväl som sjöbaserade. Vi är lokaliserade i Göteborg samt på vår site i Syracuse, USA.

Vardagen på Saab genomsyras av våra gemensamma kulturvärderingar ”Trust, Drive, Expertise och Diversity”

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här