Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Är du redo att leda utveckling av flygautonomi för framtiden stridsflygsystem?

Linköping, Sweden
Closing date: 30 July 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Advanced Programs Engineering avdelning växer, och med det behöver även organisationen förändras. I höst träder vår nya organisationsstruktur i kraft och vi söker nu engagerade och motiverade ledare som vill vara med och bygga upp det nya området Mission Capabilities.

Din roll

Som ledare inom Mission Capabilities kommer du att leda medarbetare som studerar, definierar och demonstrerar framtidens uppdragsförmåga för stridsflygsystem. Vi arbetar med komplexa uppdragsmiljöer, multi-domänsamverkan och uppkopplade system med nya sätt att dela resurser, bland annat genom olika molnlösningar. Samverkande system kommer både vara bemannade och obemannade samt heterogena vilket förutsätter att arkitektur och funktioner redan från början är designade och konstruerade för att möjliggöra detta. Autonomt beslutsfattande med AI-stöd är centralt för vårt arbete och en avgörande del av vår strategi.

Sektionen Flight Autonomy behöver en ny ledare från och med 1 oktober.

Inom sektionens ansvar ligger att fram säkerhetskritiska lösningar för styrning av bemannade och obemannade luftfarkoster inom framtidens stridsflygsystem. Ansvaret kan brytas ner i tre delar:

  • Detect & Avoid (kollisionsundvikning)
  • Automatic Flight Functions (automatiska flygfunktioner)
  • Förvaltning och vidareutveckling av simuleringsverktyg, miljöer och modeller

Din profil

Vi letar efter ledare som inspirerar och har ett brinnande engagemang för verksamhetsutveckling. Du ska vara en lagbyggare, modig nog att utmana och förändra och ha en god förståelse för den verksamhet du leder.

Vi tror att du vill vara med och bidra till våra grundläggande idéer:

  • Utforskning och nyfikenhet: Vi bygger inte produkter – vi skapar idéer och prototyper genom experiment och innovation.
  • Snabb väg till demonstration: Kontinuerliga tester och simuleringar för att validera nya tekniska lösningar.
  • Våga prova, våga göra fel: Misstag ses som en lärandeprocess och en del av utvecklingen.
  • Utmaning och förändring: Vi utmanar inte bara teknologiska gränser utan även etablerade arbetssätt och metoder.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Är du vår nya ledare? Skicka din ansökan idag och bli en del av ett team som formar framtidens stridsflygsystem!

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här