Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Är du vår kommande systemadministratör inom lagring och virtualisering?

Göteborg, Sweden
Closing date: 8 October 2023

Vill du vara en del av ett företag som arbetar för att skydda både människor och samhällen? På Saab arbetar vi i en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att uppfylla detta.

Då framtiden för Saab ser mycket lovande ut ser vi inom Group IT ett ökat behov av systemadministratörer inom lagring och virtualisering. Jobbet är varierat och handlar om allt från utveckling av vår plattform till drift av den samma. Vi arbetar i agila team där man löser de uppgifter som kommer, både tillsammans och individuellt beroende på uppgift. Vi jobbar aktivt för att automatisera vår miljö, för att på så sätt få hög kvalité och en standardiserad uppsättning. Hos oss finns det stora möjligheter att utvecklas och växa inom vårt team.

Din profil

Vi söker dig som brinner för teknik och hungrig att lära dig nytt. Du känner ett stort engagemang för ditt arbete och är fokuserad på att lösa utmaningar. Vi tror även att du ser möjligheter snarare än problem. Det är viktigt att du har en hög säkerhetsmedvetenhet.  

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du har:

  • Intresse av lagrings- och virtualiseringsplattformar i större IT miljöer

  • Intresse att utveckla automation

  • En högskoleutbildning inom IT infrastruktur eller motsvarande arbetslivserfarenhet

  • Kännedom om agilt arbetssätt

Resor både inom och utanför Sverige kan förekomma i tjänsten. Placeringen för denna tjänst är Linköping eller Göteborg.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du kommer bli en del utav

Du kommer tillhöra avdelningen Group IT/Enterprise IT där merparten av våra medarbetare har sin hemvist och vårt ansvar är att säkerställa att vi har rätt kompetens för framtiden inom området Datacenter. Group IT ansvarar för att stödja Saabs verksamhet globalt genom att leverera de produkter och tjänster som krävs inom IT. Att arbeta hos oss ger dig möjlighet att utvecklas tillsammans med duktiga och engagerade medarbetare. Vi är också en del av Saab-koncernen som ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings- och produktmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, lagring, nät, databaser mm. Våra medarbetare arbetar inom förvaltning, utveckling, projekt och program. IT-organisationen är på en spännande resa där vi ställer om från en traditionell leveransmodell till ett modern och agilt sätt att arbeta.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Tveka därför inte att söka redan idag! Vi ser fram mot din ansökan.