Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Är du vår nästa konstruktör?

Karlskrona, Sweden
Closing date: 30 August 2022

Its a human right to feel safe - vår vision och något som vi på Saab tror på och strävar mot varje dag. Tillsammans jobbar vi för att hitta innovativa lösningar på komplexa problem vilket är väldigt stimulerande! Vi tillhör en växande organisation och hoppas att just du vill vara med att utveckla ubåtar i världsklass.

Vi söker drivna ingenjörer som trivs med nya utmaningar i en flexibel organisation där alla uppmuntras att utforska sin fulla potential.

Din roll

Du kommer att arbeta i nybyggnadsprojekt där konstruktionerna ska realiseras i samarbete med underleverantörer och vårt eget toppmoderna varv i Karlskrona. Vi har många gränssnitt med övriga delar av organisationen och du kommer att verka som spindeln i nätet tillsammans med övriga i teamet.

Din profil

I teamet kan vi välkomna personer med olika lång tid och erfarenhet inom arbetslivet, det viktiga är att du vill arbeta med tekniska utmaningar tillsammans med andra. Vi bygger vårt företag, kultur och vår utveckling med hjälp av varandra och därför är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ. Trivs du i den miljön så är chanserna väldigt stor att du trivs hos oss.

Vi söker dig med ett genuint intresse för teknik och människor och som förstår vikten av att interagera och arbeta tvärfunktionellt för att hitta bra lösningar på komplexa problem.

Du känner ett stort leveransansvar och gillar att planera ditt eget arbete samtidigt som du har en bra samarbetsförmåga. Du förstår och värderar vikten av att utveckla dig själv och andra för att vi tillsammans ska bli bättre.

Vi är nu inne i en intensiv fas av detaljkonstruktion, ritningsunderlag och produktionssupport till varvet i Karlskrona. Erfarenhet av att arbeta i CAD-mjukvaran Creo och Windchill är önskvärt då det är dessa verktyg du kommer att använda dagligen. Har du inte gjort det så är det inget problem -du får stöd av teamet.

Få dagar är den andra lik, mycket kan hända vilket gör arbetet väldigt dynamiskt och varierande. Du kommer främst att arbeta med lösningar inom svetsade och skruvade konstruktioner. För att lyckas med uppgiften hittar du stöd av teamet, vår utvecklingsprocess och framarbetade rutiner. Vi arbetar tillsammans med planen för att möta våra gemensamma milstenar.

Det vi gör på SAAB är unikt och vi hoppas att du vill vara med på den utvecklande och roliga resan vi har framför oss.
Förresten! Du har väl inte missat att Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 
 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system.

Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar.

Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Har du frågor, funderingar eller känner dig inte helt övertygad? Tveka inte att höra av dig till ansvarig rekryterare här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.