Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Är du vår nästa mekanikkonstruktör?

Malmö, Sweden
Closing date: 30 March 2023

Här kan du arbeta med utveckling av produkter i absolut världsklass! Vi bygger vårt företag, kultur och vår utveckling med hjälp av varandra och strävar efter att skapa en öppen atmosfär som präglas av respekt, frihet under ansvar och acceptans. Trivs du i den miljön så är chanserna väldigt stor att du trivs hos oss!

Din roll

Vi på Område ”Hull and Weapon Integration” består av fem sektioner och 80 medarbetare som jobbar med konstruktion och systemdesign för ubåtar under hela deras livslängd, från nyproduktion till uppgradering vid en livstidsförlängning. Vårt område ansvarar för att ta fram system med tyngdpunkt på integration och hantering av vapensystem, skrov, plattformar, framdrivning, räddnings- och däcksutrustning. Du kommer att arbeta med konstruktioner inom stål, balk, svets samt mekaniska lösningar, men även konstruktioner inom rör, komposit och smide.

Din profil

Vi söker dig som är nyfiken ingenjör och som inte drar dig för samtal med plåtslagaren, montören, beräknings- eller svetsingenjören. Du är strukturerad och noggrann och ser varierade arbetsuppgifter som en uppfriskande omväxling i vardagen. Vi jobbar med komplexa produkter med hög kravställning, vilket ställer krav på ditt kommunikativa och lösningsorienterade mindset. Vidare trivs du med persektiv på helheten för att kunna göra väl avvägda kompromisser i dina beslut.

Vi ser gärna att du

  • Är utbildad ingenjör
  • Uppskattar samarbete och delar med dig av dina kunskaper och är nyfiken att lära från dina kollegor.
  • Engagerar dig i förbättringsarbete och har kvalité i fokus.
  • Har tidigare erfarenhet av 3D-modellering och ritningsframtagning i Creo/Windchill.

Vi vill att du uppfyller något av kriterierna och fyller på med egna färdigheter eller egenskaper som du anser relevanta. Hos oss ges du eget ansvar och stöd för att uppnå leveranser och möjlighet att påverka din personliga utveckling.

Då området finns representerat i både Malmö och Karlskrona värdesätter vi en trygg miljö där avstånd och olikheter inte spelar roll. Gemensamt har vi tekniken där vi tillsammans har en bred och djup kompetens inom flera områden.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system.

Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar.

Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Har du frågor om tjänsten? Vänligen kontakta rekryterande chef Anette Nilsson eller rekryteringsspecialist Niklas Törngren.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.