Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Är du vår nästa systemingenjör?

Malmö, Sweden
Closing date: 30 March 2023

Är du en innovationsdriven ingenjör och vill jobba med utveckling produkter i absolut världsklass? Vi bygger vårt företag, kultur och vår utveckling med hjälp av varandra och strävar efter att skapa en öppen atmosfär som präglas av respekt, frihet under ansvar och acceptans. Trivs du i den miljön så är chanserna väldigt stor att du trivs hos oss!

Din roll

Vi på Område ”Hull and Weapon Integration” består av fem sektioner och 80 medarbetare som jobbar med konstruktion och systemdesign för ubåtar under hela deras livslängd, från nyproduktion till renovering och uppgradering vid en livstidsförlängning. Du kommer tillsammans med dina kollegor ansvara för att ta fram system med tyngdpunkt på integration och hantering av vapensystem, skrov, plattformar, framdrivning, räddnings- och däcksutrustning.

Din profil

Vi söker dig som är nyfiken ingenjör och känner dig bekväm med arbetsuppgifter såsom funktionsanalyser, hantering av systemdata, delta vid prover, support mot konstruktion för säkerställande av kravuppfyllnad samt framtagning av teknisk dokumentation så som scheman, system- och handhavandebeskrivningar etc. Med partners och underleverantörer över hela världen arbetar vi med komplexa produkter med hög kravställning, så du är lösningsorienterad och ser helheten för att kunna göra väl avvägda kompromisser. I teamet kan vi välkomna personer med olika lång tid och erfarenhet inom arbetslivet men vi ser gärna att du:

  • Är utbildad civil- eller högskoleingenjör och har några års arbetslivserfarenhet i yrket.
  • Delar med dig av dina kunskaper och är nyfiken att lära från dina kollegor.
  • Engagerar dig i förbättringsarbete och har kvalité i fokus.
  • Har tidigare erfarenheter av kravanalys och verifiering.

Vi vill att du uppfyller något av kriterierna och fyller på med egna färdigheter eller egenskaper som du anser relevanta. Hos oss ges du eget ansvar och stöd för att uppnå leveranser och möjlighet att påverka din personliga utveckling.

Då Området finns representerat i både Malmö och Karlskrona värdesätter vi en trygg miljö där avstånd och olikheter inte spelar roll. Gemensamt har vi tekniken där vi tillsammans har bred och djup kompetens inom flera områden.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system.

Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar.

Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Frågor om tjänsten? Vänligen kontakta rekryterande chef Anette Nilsson, eller rekryteringsspecialist Niklas Törngren

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.