Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Är du vår nya DevOps-stjärna?

Linköping, Sweden
Closing date: 16 December 2023

När du kommer till jobbet en måndag morgon och hällt upp en kopp kaffe, kan du alltid vila i tanken att det du gör vid din dator fram till dagens första fikastund inte bara gör skillnad för dig, din familj, för SAAB och för Sverige, utan också för människor på andra sidan jorden. Du är en del av något större, en del av möjligheten för länder att kunna försvara sina gränser och för generationer att få fortsätta leva i de hem deras förfäder kämpat för att behålla. Du är en del av oss.

   Inom SAAB Group IT ansvarar vi för att utveckla och drifta företagets produktions- och utvecklingsmiljöer. Detta innebär exempelvis att vi arbetar med servrar, lagring, nät, databaser och klienter med mera. Då vi är ett stort gäng sitter vi utspridda på olika ställen i landet, så du kan välja om du vill arbeta med oss i Göteborg, Linköping, Karlskrona, Stockholm eller Malmö.

Din roll

Du kommer i rollen som Devops Engineer vara en viktig spelare i teamet som ansvarar över vidareutveckling och drift av tekniska tjänster för hela SAABs verksamhet. Fokuset för den här tjänsten ligger vid att arbeta fram de bästa tekniska lösningarna för informationsutbyte mellan olika verksamheter inom SAAB. Uppgiften är utmanande och ställer höga krav på IT-säkerhet, driftsäkerhet och användarvänlighet.

Här är några exempel på det vi jobbar med:

  • Designa och utveckla IT-system för informationsutbyte
  • Virtualisering
  • Autentiering och behörighetsstyrning

Din profil

Så, vem är stjärnan vi behöver? Jo, vi söker dig som är riktigt hungrig på att lära dig nya saker, en tekniknörd uti fingerspetsarna med kanske ett par års erfarenhet inom DevOps (”You build it – you run it.”). Du måste kunna prata, skriva och förstå svenska och engelska flytande, då mycket av arbetet ska dokumenteras. Att arbeta i team driver dig då samarbete får dig att utvecklas ännu mer och B-körkort är därför önskvärt så du också kan hälsa på dina kollegor ibland som arbetar på andra orter. För oss är det viktigt att vi är ett sammansvetsat team, även om vi inte alltid kan träffas fysiskt. Att vara serviceinriktad faller dig naturligt och du tummar aldrig på att göra ett noggrant arbete. Du är nyfiken och delar gärna med dig av nya idéer, har en ambition att driva arbetet mot automation och hitta effektivare arbetssätt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan det, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här.

Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.