Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Är du vår nya DevOps-stjärna?

Linköping, Sweden
Closing date: 23 April 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

När du kommer till jobbet en måndag morgon och hällt upp en kopp kaffe, kan du alltid vila i tanken att det du gör vid din dator fram till dagens första fikastund inte bara gör skillnad för dig, din familj, för SAAB och för Sverige, utan också för människor på andra sidan jorden. Du är en del av något större, en del av möjligheten för länder att kunna försvara sina gränser och för generationer att få fortsätta leva i de hem deras förfäder kämpat för att behålla. Du är en del av oss.

   Inom SAAB Group IT ansvarar vi för att utveckla och drifta företagets produktions- och utvecklingsmiljöer. Detta innebär exempelvis att vi arbetar med servrar, lagring, nät, databaser och klienter med mera. Då vi är ett stort gäng sitter vi utspridda på olika ställen i landet, så du kan välja om du vill arbeta med oss i Göteborg, Linköping, Karlskrona, Stockholm eller Malmö.

Din roll

Du kommer i rollen som Devops Engineer vara en viktig spelare i teamet som ansvarar över vidareutveckling och drift av tekniska tjänster för hela SAABs verksamhet. Fokuset för den här tjänsten ligger vid att arbeta fram de bästa tekniska lösningarna för informationsutbyte mellan olika verksamheter inom SAAB. Uppgiften är utmanande och ställer höga krav på IT-säkerhet, driftsäkerhet och användarvänlighet.

Här är några exempel på det vi jobbar med:

  • Designa och utveckla IT-system för informationsutbyte
  • Virtualisering
  • Autentiering och behörighetsstyrning

Din profil

Så, vem är stjärnan vi behöver? Jo, vi söker dig som är riktigt hungrig på att lära dig nya saker, en tekniknörd uti fingerspetsarna med kanske ett par års erfarenhet inom DevOps (”You build it – you run it.”). Du måste kunna prata, skriva och förstå svenska och engelska flytande, då mycket av arbetet ska dokumenteras. Att arbeta i team driver dig då samarbete får dig att utvecklas ännu mer och B-körkort är därför önskvärt så du också kan hälsa på dina kollegor ibland som arbetar på andra orter. För oss är det viktigt att vi är ett sammansvetsat team, även om vi inte alltid kan träffas fysiskt. Att vara serviceinriktad faller dig naturligt och du tummar aldrig på att göra ett noggrant arbete. Du är nyfiken och delar gärna med dig av nya idéer, har en ambition att driva arbetet mot automation och hitta effektivare arbetssätt.

Vi tror att du:

  • Är väl bekant med Ansible, Puppet eller motsvarande
  • Vana av att utveckla script och automation på både Linux och Windows
  • Är driven och vill utvecklas vidare

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan det, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här