Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Är du vår nya digitala vaktmästare?

Linköping, Sweden
Closing date: 4 June 2023

Kärt barn har många namn och vi söker en systemspecialist/systemförvaltare/teknikspecialist/IT-specialist/applikationsspecialist eller som vi lite på skämt brukar kalla oss själva, en digital vaktmästare. Är du lagom fyrkantig och tycker om att arbeta med databaser, applikationsservrar och baka med stor mängd data? Blir du inspirerad av utmanade problemlösning, har ett eget driv och vill arbeta med avancerade teknikinformationsapplikationer? Då är du personen vi vill anställa!

Din framtida utmaning

Målet med vår verksamhet är att ta fram effektivare informationslösningar, automatiserade och förbättrade metoder för att producera teknikinformation samt med att förvalta de avancerade systemlösningarna.

Du kommer att vara en del av en bred verksamhet med varierande arbetsuppgifter. Som systemspecialist jobbar du som länken mellan IT, systemleverantör och användare med alla delar av en typisk förvaltning; utveckling, konfigurering, uppdateringar och support. Vi söker nu en IT-nära problemlösare med tyngdpunkt mot programmering och databashantering.

Hos oss kommer du att få arbeta med engagerade, trevliga kollegor och vara en del av sektionens förvaltningsgrupp. Vi har högt i tak och stöttar varandra i det dagliga arbetet. Du kommer att ha möjlighet att utveckla befintligt arbetssätt och också anpassa rollen efter dina intressen och förutsättningar.

Din profil

Vi tror att du är lösningsorienterad, relationsskapande och självgående. Du trivs i en roll där du får ta stort ansvar och driva dina arbetsuppgifter framåt, ta initiativ och etablera god kontakt med användare. Du är engagerad och mån om att förstå kundens verksamhet och behov. Du behöver ha programmeringsvana och kunskaper om SQL/databashantering.

Kunskaper och erfarenheter av teknikinformation och/eller systemutveckling är meriterande, liksom vana vid kravställning, felsökning och problemlösning. Din utbildningsbakgrund är mindre viktig men vi ser gärna att du har en universitetsutbildning inom relevant område. Många av våra medarbetare är utbildade inom datavetenskap, systemvetenskap eller kognitionsvetenskap. Kunskaper inom XML, XSLT och Oracle värdesätts.

Vi förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Avdelning Support Solution Design består av ca 100 medarbetare. Vi producerar teknikinformation, underhållsberedning, utbildningsmaterial och illustrationer till både Saab-produkter och andra leverantörers produkter.

På vår avdelning har vi ett strukturerad arbetssätt för strategiska initiativ och ständiga förbättringar, och vi arbetar löpande med successionsplanering, kompetenstrappor och personalens utveckling. Det ger goda möjligheter att forma sin arbetsvardag och att vartefter anta nya utmaningar.

Låter det intressant? Tveka inte att söka redan idag, då urvalet sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.