Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Är du vår nya ledare för att vidareutveckla Gripens Cockpit?

Linköping, Sweden
Closing date: 26 February 2023

Är du vår nya ledare för att vidareutveckla Gripens Cockpit?

Är du intresserad av ledarskap och brinner för system och mjukvaruutveckling nära användaren. Vi söker nu en sektionschef inom området människa- maskin interaktion i Gripen Design.  

Din Roll

Du kommer bli en del av en välfungerande ledningsgrupp som samverkar över gränserna i en mångfacetterad utvecklingsmiljö och samtidigt ha fullt verksamhets- och personalansvar för din  sektion.


Sektionen består idag av ca 15 medarbetare och har samtidigt ett behov av att växa för att möta framtidens spännande och intressanta utmaningar. Viss verksamhet drivs även som arbetspaket utförda av samarbetsföretag både inom och utanför organisationen och även utomlands. Som ledare för den här verksamheten ansvarar du för UX design, system- och mjukvaruutveckling samt deklaration av användargränsnitt för alla flygplansfunktioners interaktioner med Gripen Es pilot. Detta innebär att du kommer ha många kontaktytor mot andra teknikområden.

Området Human Machine Interaction består idag av ca 90 medarbetare och är i en stark tillväxtfas.  Uppgiften för området är att vidareutveckla det världsledande presentations- och manövreringsystemet i cockpit för framtida flygande stridsplattformar. Områdets tekniksansvar spänner över många olika teknikområden såsom Display And Control system, Pilot Usability, Human factors, Human Capabilities, Applied Human- Machine Interaction.

Ansvaret för detta är fördelat på totalt 7 sektioner som leds av lika många chefer. Det samlade chefs- och ledarerfarenheten i vår ledningsgrupp är gedigen. Hos oss erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter genom att vara del av många intressanta och utvecklande uppdrag.  

Din Profil

Är du är intresserad av system- och mjukvaruutveckling, är bra på att kommunicera, leda och motivera andra? Vill du ta nästa steg i ditt ledarskap? Då ska du söka denna tjänst omgående!

Vi söker dig som är driven, engagerad och ansvarstagande och som tycker om att arbeta i team. Du gillar att utveckla människor, verksamheten och dig själv och är genuint teknisk intresserad.  Som sektionschef på HMI arbetar du både operativt och strategiskt. Ett stort fokus ligger på att leda den operativa delen samt bidra till planering och funktionsmognad. Det görs tillsammans med alla intressenter och gränsnitt som har behov av presentation och manövrering i cockpit.

Troligen har du en teknisk högskoleutbildning i grunden. Erfarenhet och intresse av system- och mjukvaruutveckling i agil utvecklingsmiljö samt erfarenhet från ledande befattningar som chef eller projektledare ses som meriterande.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, detta medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

 

Vill du bli en av oss? Välkommen med din ansökan!