Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Är du vår nya Sektionschef inom mjukvaruutveckling?

Karlskoga, Sweden
Closing date: 21 April 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vill du bidra till Sveriges försvarsförmåga? Vill du vara en del av svensk försvarsindustri? Vill du leda ett roligt gäng mjukvaruutvecklare? Sök i så fall tjänsten som mjukvaruchef på Saab Kockums i Karlskoga.

Saabs affärsenhet Underwater Systems har kontor i Linköping, Karlskrona, Motala och Karlskoga. Våra produkter är torpeder, autonoma undervattensfarkoster (AUV:er), fjärrstyrda undervattensfarkoster (ROV:ar), undervattenssensorer och sjöminor. De fyra mjukvarusektionerna ansvarar för kravhantering, design, implementation och test av mjukvaran till samtliga produkter. Vi arbetar med produkterna under hela produktlivscykeln.

Många av våra medarbetare arbetar nära slutkunden i form av provverksamhet och support hos både svenska och utländska kunder.  

Vi behöver öka vår leveransförmåga kraftigt. Det kräver både mer personal och nya arbetssätt. Både rekryteringen och förändringsarbetet kommer att vara arbetsuppgifter för den nya sektionschefen.

Tillsammans med dina sektionschefskollegor kommer du att behöva ägna tid och engagemang åt att utveckla våra arbetssätt.

Det finns en förväntan för att sektionen ska växa snabbt och det ansvaret kommer att landa på dig.

Men utöver det, blir kompetensutveckling och välbefinnande för dina medarbetare din viktigaste arbetsuppgift, och du måste vilja ta det ansvaret.

Din profil

Den här tjänsten kräver en erfaren ledrare, någon som är van att ha personalansvar och kan chefshantverket. Du behöver tycka om och vara duktig på att rekrytera och introducera nya medarbetare till verksamheten.

Du behöver vara en person som kan väcka engagemang och entusiasm hos dina medarbetare, för att få dem at trivas. Både långsiktigt och kortsiktigt.

Vi ser att du har en akademisk examen, men det behöver inte nödvändigtvis vara en ingenjörsexamen. Men du behöver ha ett stort teknikintresse för att trivas i rollen.

Undrar du hur djupt en ROV kan dyka?  Vill du veta hur snabbt en AUV kan köra? Det lovar vi att berätta under din anställningsintervjun!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad blir du en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här