Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
2799233.jpg

Arbetsmiljöingenjör

Linköping, Sweden
Closing date: 23 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Som arbetsmiljöingenjör har du en viktig roll i arbetsmiljöteamet och i organisationen där du ansvarar för att forma dina uppgifter inom arbetsmiljöteamets funktionsansvar.


Du kommer att utveckla och driva kompetenshöjande aktiviteter för att säkerställa att vi   utvecklas inom det systematiska arbetsmiljöarbetet och upprätthåller lagefterlevnad.


Tillsammans med teamet kommer du arbeta med att utveckla och utbilda samt delta i att digitalisering, förenkling och förbättring av företagets systematiska arbetsmiljöarbete.


Arbetet inkluderar exempelvis att utveckla och implementera strategier, guidelines och förbättra det interna regelverket för det systematiskt arbetsmiljöarbete, stötta och utbilda chefer i deras delegerade arbetsmiljöansvar. I din roll bidrar du till företagets övergripande säkerhetskultur och välmående.


En kort sammanfattning vad som ingår att göra i rollen:

 • Ingå i arbetsmiljöteam som är funktionsansvariga och tvärfunktionellt sammansatt (Arbetsmiljö, Miljö och HR)

 • Självständigt driva, leda implementering och utbilda verksamheter inom arbetsmiljöområdet

 • I det systematiska arbetsmiljöarbetet leda och driva eget arbete i syfte att stötta chefer i deras delegerade arbetsmiljöansvar

 • Tillsammans med arbetsmiljöteamet ta fram strategi för det systematiska arbetsmiljöarbetet


Tjänsten är placerad i Linköping.

Din profil

Vi söker dig som har lätt för att bygga nätverk och relationer med kollegor och samarbetspartners inom hela verksamheten. Du är en flexibel lagspelare som brinner för arbetsmiljö och säkerhet utifrån omtanke och medmänsklighet/medarbetarskap.


Du tycker om både struktur och dokumentation, samt problemlösning. För att trivas i rollen är du drivande, kommunikativ och har en pedagogisk förmåga. Du är intresserad av och har erfarenhet av ledarskap.


En kort sammanfattning vad vi söker för profil:

 • Intresse och erfarenhet av ledarskap

 • Arbetsmiljöingenjörsutbildning

 • Erfarenhet av arbetsmiljöarbete

 • Som person förväntas du vara både självständig och en lagspelare samt ha god pedagogisk förmåga

 • Erfarenhet av tidigare arbete inom producerande verksamhet

 • Erfarenhet av Risk- & möjlighetsbedömningar, analyser och orsaksanalyser, handlingsplaner, m.m.

 • Erfarenhet av efterlevnad av arbetsmiljölagstiftningen, lagefterlevnadskontroller

 • Språk: svenska och engelska, både i tal och skrift


Vi ser det som meriterande om du har kunskaper inom ISO-certifiering.

Det kommer förekomma resor i rollen, så B-körkort krävs.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.


Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.


Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.


Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.