Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Arbetsmiljöstrateg/arbetsmiljöingenjör

Location
Linköping, Sweden
Closing date
30 September 2021
Apply for this job!

Brinner du för det hållbara arbetslivet? Vill du påverka och arbeta med arbetsmiljön för alla våra 6000 medarbetare? Vi letar efter dig som kan arbeta både strategiskt och operativt för en hälsosam och hållbar arbetsplats. Du är trygg i ledande roller och drivs av att utveckla chefer, organisationer och arbetssätt inom arbetsmiljöområdet. Du har förmåga att vara innovativ och analytisk, och går igång på att arbeta med mål och KPI:er.

Din roll

Hos oss på affärsområde Aeronautics kommer du att ha en ledande roll i utvecklingen av vår arbetsmiljö, och du kommer att arbeta med att definiera strategier och nödvändiga operativa åtgärder för en hälsosam och hållbar arbetsmiljö. Affärsområdet är nyligen certifierat enligt ISO 45001 och ditt bidrag vad gäller efterlevnad och ständiga förbättringar kopplat till det systematiska arbetsmiljöarbetet är en viktig del i rollen. Rollen är av utåtriktad karaktär och du kommer arbeta brett inom affärsområdet och ha kontaktytor både inom och utanför bolaget.

I rollen ingår även att vara affärsområdets arbetsmiljökoordinator. Som arbetsmiljökoordinator är du med och utvecklar gemensamma processer, policys och verktyg inom arbetsmiljöområdet för koncernen som helhet. Du kommer att vägleda affärsområdet i implementering av gemensamma arbetssätt, riktlinjer och policys och du kommer ansvara för rapportering av mål och KPIer.

Du förväntas hålla dig à jour med utvecklingen och trender inom arbetsmiljöområdet för att på bästa sätt kunna stötta och vägleda verksamheten. I denna roll kommer du ha stort ansvar och stora möjligheter att påverka!

Din profil

För att lyckas i den här rollen behöver du vara nyfiken, modig och driven. Att du kan arbeta både självständigt och i grupp är en förutsättning, likaså att du är en god kommunikatör i såväl tal som skrift, både på svenska och engelska. Vi ser gärna att du har bevisad förmåga att leda andra och att du har erfarenhet av att arbeta med arbetsmiljöfrågor i en stor organisation.

Att i en tongivande roll arbeta för en frisk och hållbar arbetsmiljö kräver att du tycker om stort ansvar, höga förväntningar och att du är trygg i dig själv och i dina kunskaper inom arbetsmiljö. Du hittar gärna nya angreppssätt och är duktig på att analysera och använda statistik i arbetet, vilket ger att du har en god digital kompetens och är van vid att arbeta i t.ex. Excel.

Du har en relevant akademisk examen, med flera års arbetslivserfarenhet inom arbetsmiljö. Det är starkt meriterande om du utbildat dig till arbetsmiljöingenjör vid universitet, eller har motsvarande teoretiska och praktiska kunskap genom mångårig arbetslivserfarenhet. Du behöver ha mycket god förståelse för ISO 45001.

En del resor, till störst del inom Sverige, ingår i rollen och körkort är ett krav.

Vad du blir en del av

Du kommer vara en del av HR-funktionen på Aeronautics som arbetar strategiskt och affärsnära för att supportera och utveckla affärsområdet. Funktionen är indelad i tre delar; HR Business Partners, Health and Safety och Strategic HR Development. HR-funktionen består av ca 25 medarbetare och vi är ett nyformat gäng med mycket kompetens, nyfikenhet och humor! 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Sista ansökningsdag: 2021-09-30

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.