Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Armé C4I Engineers – several roles available

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 10 April 2023

Vi söker ingenjörer för en rad olika uppgifter och ansvar som systemingenjör, integratör, testare och utvecklare. Gärna en kombination beroende på dina erfarenheter och intresse!

 

Din roll

Som systemingenjör blir du involverad i olika projekt och lösningar med en strävan att hålla samman arkitektur, systemdesign och teknisk strategi på lång sikt.

Som systemintegratör och testare kommer du att arbeta brett med systemintegrering, felsökning och testning. Du samverkar med alla delar av verksamheten med goda möjligheter till kundkontakt.

Som mjukvaruutvecklare kommer du att vara tätt involverad i våra projekt, ibland flera samtidigt och tillsammans med dina kollegor i utvecklarteamet realisera lösningar för våra kunder.

 

Du blir en del av vår avdelning Land, en relativt liten organisation med ca 60 personer. Vi är organiserade i en team-baserad programstruktur vilket låter oss arbeta i flera projekt med koordinering, flexibilitet, variation men också kontinuitet. Verksamheten fokuserar främst på vår hemmamarknad, den svenska armén, men vi har även exportprojekt. Huvuddelen av arbete sker i Järfälla där vi har vår utveckling. Vårt nära kundsamarbete innebär ibland arbete på andra platser, då främst i Sverige.

 

Hur är det att arbeta på Saab? Läs några av våra medarbetares historier här.

 

Din profil

Vi letar efter dig som har några års erfarenhet av systemutveckling i större arkitekturer. Vi tror att du är intresserad av förvarsindustri och ser det som meriterande om du har bakgrund inom lednings-/övervakningssystem.

 

För att lyckas i rollen tror vi att du trivs med att arbeta brett och varierat, skriva och analysera systemkrav på hög nivå samt genomföra omdesign av delsystem eller teknisk koordinering i leveransprojekt. Du drivs av att förstå kundnyttan och verkar för nära kundsamarbeten. Du är även en bra lagspelare med god förmåga att planera och driva arbetet. Problemlösning och tekniska utmaningar är vardag, här är du stark. En viktig egenskap i systemarbete är noggrannhet och här tror vi att du är tålmodig med höga krav på spårbarhet och tydlighet.

 

Krav för tjänsten:

  • Teknisk universitetsutbildning eller motsvarande erfarenhet, militär utbildning/teknisk officer värderas också.
  • Erfarenhet av systemarbete i komplexa system med både mjukvara och hårdvara.
  • Djupkunskaper i någon domän som IT-säkerhet, Windows virtualisering, Nätverkshantering, Mjukvaruutveckling (C++, C#, Python, PowerShell, Ada).
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

 

Du blir en del av affärsområde Combat Systems och produktenheten PU Air&Land. Vi är experter på C4I (Command, Control, Communication and Computer Information systems), som är ett av Saab kärnområden. Vi erbjuder en miljö med kompetenta kollegor, arbete med avancerade tekniska system i motiverande projekt. Ett högt mått av självständighet och påverkansmöjligheter då vi är en relativt liten verksamhet med nära till besluten.

 

Inom avdelningen Land är digitalisering av markbaserad verksamhet, företrädesvis armé, vårt experområde. Våra C4I-lösningar implementerar funktioner med avancerade IT-säkerhetslösningar i kombination med Military-off-the-shelf (MOTS) hårdvara och mjukvara. Våra slutanvändare återfinns brett i kundorganisationen från huvudkvarter till pluton och enskild soldat, olika förbandstyper som mekaniserade, artilleri, CBRN osv.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser fram emot din ansökan!

 

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.