Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Automation developer till Saab

Göteborg, Sweden
Closing date: 20 April 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Vill du vara en del av ett företag som arbetar för att skydda både människor och samhällen? På Saab arbetar vi i en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att uppfylla detta. Vi söker nu efter dig som älskar automatisering och vill jobba i team med många väldigt kompetenta kollegor.


Din roll

Vi söker nu en driven automationsutvecklare till vårt team. I rollen kommer du arbeta tajt med andra team för att automatisera och skapa förbättringar för hela våra produkter inom infrastruktur. Utöver att skriva kod kommer du ha mycket kontakt med verksamheten för att förstå deras behov och krav. Du kommer arbeta i team med väldigt erfarna kollegor där säkerhet spelar en stor roll i allt ni gör!


Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Automatisera och programmera i exempel Ansible och Python
  • Samla in krav och verkställa dessa
  • Felsökning


Din profil

För att trivas i rollen tror vi att du är en nyfiken utvecklare med ett stort driv. Du har erfarenhet från test och standardisering, har arbetat med automatisering tidigare och har ett stort intresse inom detta. Vi anser det även vara viktigt att du som person kan att arbeta självständigt, samtidigt som du är en teamplayer och gillar att samarbeta. I den här rollen kommer du kunna vara med och påverka och bygga framtida lösningar inom automation för Saab.


För att trivas i rollen tror vi att du har:

  • Tidigare arbetat med automatisering (ansible, eller liknade - krav)
  • Generella Linux-och Windowskunskaper 
  • Erfarenhet av att scripta (bashscript, powershell, python)
  • GIT, CI/CD
  • Goda kommunikationsfärdigheter inom svenska och engelska

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad du blir en del utav

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här