Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Automatiseringsutvecklare

Göteborg, Sweden
Closing date: 10 October 2023

Vill du vara en del av ett företag som arbetar för att skydda både människor och samhällen? På Saab arbetar vi i en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att uppfylla detta. Vi söker nu efter dig som älskar automatisering och vill jobba i team med många väldigt kompetenta kollegor.


Din kommande roll:


Vi söker nu en driven automatiseringsutvecklare till vårt team. I rollen kommer du arbeta tajt med andra team för att automatisera delar av det dagliga arbetet inom infrastruktur. Utöver att skriva kod kommer du ha mycket kontakt med verksamheten för att förstå deras behov och krav. Du kommer arbeta i team med väldigt erfarna kollegor där säkerhet spelar en stor roll i allt ni gör!


Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Automatisera och programmera i exempel Ansible och Python

  • Samla in krav och verkställa dessa

  • Felsökning


Den du är idag

För att trivas i rollen tror vi att du är en nyfiken utvecklare med ett stort driv. Du bör ha arbetat med automatisering tidigare och har ett stort intresse inom detta. Vi ser det som en stor fördel om du har erfarenhet av GIT och goda programmeringskunskaper inom python. Vi anser det även vara viktigt att du som person kan att arbeta självständigt, samtidigt som du är en teamplayer och gillar att samarbeta.


För att trivas i rollen tror vi att du har:

  • Tidigare arbetat med automatisering (ansible, eller liknade - krav)

  • Generella Linux-och Windowskunskaper 

  • Erfarenhet av att scripta (bashscript, powershell, python)

  • Arbetat med GIT


Vad du blir en del utav

Med ökad osäkerhet i vår omvärld behöver vi skydda och utveckla våra inre och yttre förmågor. Genom att stärka och framtidssäkra våra förmågor kan Saab erbjuda skydd till människor och samhälle. Vi bygger en robust struktur för framtiden. Det ökade behovet och nya krav gör att vi växer snabbt. Vi behöver förstärka inom en rad områden.  Du kommer att tillhöra Group IT, den del av Saab-koncernen som ansvarar för IT-drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer. Verksamheten präglas av systematisk drift och förvaltningsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden. 

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här . Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här