Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Avdelningschef till Saab AB i Östersund

Location
Östersund, Sweden
Contact
Jens Fredensborg
Michael Olofsson
Closing date
1 November 2020 Apply for this job!

Vi söker nu en erfaren ledare som kan utveckla vår verksamhet.
 

Din Roll

Som avdelningschef hos oss arbetar du med att leda, utveckla och ekonomiskt ansvara för avdelningens arbete, vilket innebär såväl strategiska som operativa uppgifter.
 

Du ingår i affärsenhetens ledningsgrupp och rapporterar till affärsenhetschefen.  I ledningsgruppsarbetet förväntas det att du bidrar med stort affärsintresse och engagemang utöver ditt eget avdelningsansvar.
 

Avdelningen Infrastructure & Land Systems arbetar med systemintegration, tekniskt stöd, tester och underhåll inom bl a CBRN, sjukvård, fordon, strömförsörjning och Elektromagnetisk testning (EMC). Avdelningen består idag av ett 100-tal medarbetare lokaliserade i Östersund.
 

Din Profil

Som avdelningschef hos oss utövar du ett nära och coachande ledarskap som bygger på stark tillit och respekt. Ansvaret innebär att skapa förutsättningar för medarbetare att utvecklas, prestera och må bra. Du som söker denna tjänst gillar att vara i rörelse, är nyfiken, orädd och säkert något tävlingsinriktad. Du sätter kunden i fokus och har ett lösningsinriktat förhållningssätt. Du trivs med att driva verksamheter framåt. Ditt mod visar sig genom att du även har förmågan att ta tag i svårare frågor. Du har förmågan att kunna växla perspektiv från operativt till ett mera strategiskt ledningsperspektiv.
 

Krav för tjänsten

  • Ledarskapserfarenhet

Meriterande

  • Erfarenhet från affärsdriven roll
  • Erfarenhet från teknikbranschen
     

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas redan under annonseringstiden.
 

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.
 

Inom affärsenheten Communication & Tactical Solutions (CTS) brinner vi för att göra bra affärer. Våra chefer och ledare kan kombinera ett utpräglat affärsmannaskap med ett inkluderande ledarskap för uthållig och långsiktig framgång. Kommunikation och samarbete är viktiga ledord i vår kultur. Vi har en spännande utveckling framför oss, med en klar tillväxtstrategi för hela affärsenheten.
 

Affärsenheten CTS  har som ambition att utveckla de ingående verksamheterna och skapa tillväxt, framförallt genom att anpassa våra erbjudanden till en internationell och nationell marknad. Vi erbjuder våra tjänster till både militära och civila kunder och har i dagsläget verksamhet i Sverige, huvudsakligen i Arboga, Linköping, Växjö, Halmstad, Karlskrona och Östersund samt i Sönderborg, Danmark.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.

Läs mera om oss här