Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Batteriexpert

Linköping, Sweden
Closing date: 1 September 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi söker en expert inom batteriteknik. Våra produkter innehåller batterier för strömförsörjning av elektronik och elektrisk framdrivning. Du kommer att agera som vår expert inom batteriteknik i allmänhet och hjälpa projekten att välja olika batterilösningar för olika produkter och delsystem. Det kan handla om val av batterikemi, konfiguration av batterier till exempel i moduler, serie eller parallellkoppling samt avvägning mellan uttag av effekt och energi i olika applikationer. Det ingår att jobba med hur man använder, övervakar och laddar batterier samt deras livslängd, karaktärisering av åldring och framtagandet av underhållsplaner. Något du också behöver ta hänsyn till är säkerhet och hantering av batterier med stora energiinnehåll. Rollen syftar inte till att utveckla, bygga eller tillverka själva battericellerna eller deras interna kemi. Fokus ligger på konfiguration och användande av batterier.

Du kommer att jobba med våra undervattensprodukter. Produkterna innehåller avancerad teknik och är i många fall marknadsledande inom sitt segment. Av naturliga skäl så ställs höga krav på produkten i olika avseenden, inte minst robusthet, tillförlitlighet och livslängd. Arbetet bedrivs i projektform men expertrollen innebär att du arbetar i flera projekt samtidigt. Oavsett var du står i din karriär så finns goda möjligheter för personlig utveckling.

Din profil

Vi tror att du är eller har:

  • Civilingenjör, licentiat eller doktorsexamen inom elektronik, elektroteknik, elkraft, teknisk fysik, fysik, materialfysik, kemi, energiteknik eller liknande utbildningsprofil

  • Erfarenhet av batterier som kraftkälla till elektronik och motorer

  • Kunskap om olika typer av batterityper och batterikemi

  • Kommunikativ och har lätt för att jobba i grupp

  • En ambition att ditt arbete skall göra skillnad och bidraga till ett säkrare samhälle

Meriterande erfarenheter och kunskaper:

  • Kunskap om motorer för elektrisk framdrivning

  • Kunskap om elektrisk motorstyrning

  • Erfarenhet av batterier för bilindustrin

  • Forskningsutbildning och forskningsprojekt

  • Erfarenhet från batteriproduktion eller batterier i elbilar

Placeringsort är Tannerfors, Linköping men resor till andra orter och anläggningar, både i Sverige och utomlands förekommer.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!