Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Beräkningsingenjör, inom strukturanalys Ubåt/Ytfartyg

Location
Karlskrona, Sweden
Closing date
22 August 2021
Apply for this job!

Saab Kockums utvecklar, tillverkar, underhåller och uppgraderar avancerade sjösystem som ytfartyg och ubåtar till svenska försvarsmakten och andra kunder över hela världen. Andra framgångsrika produkter är det luftoberoende Stirling-systemet, minsvepare och ubåtsräddningssystem. Kockums har verksamhet i Karlskrona, Malmö, Helsingborg, Docksta, Muskö och Singapore.

Vill du arbeta i teknikens framkant? Lockar det dig att delta i olika utvecklingsprojekt och att arbeta med beräkning och analyser? Då har vi arbetet för dig! Här på Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål – att göra världen till en säkrare plats.

Din roll

Som beräkningsingenjör inom strukturanalys kommer du att ingå i team som arbetar med beräkningar och analyser. Ditt arbetsområde kommer spänna över de flesta discipliner inom strukturanalys. Uppgifterna innebär att du kommer att arbeta med allt från kravspecificering till verifiering av färdig produkt. Du kommer att arbeta självständigt men måste på ett kreativt och konstruktivt sätt interagera med konstruktion och produktion i olika utvecklingsprojekt som bedrivs parallellt. Tjänsten innebär såväl interna som externa kontakter.

Beräkningsarbetet innefattar såväl statiska och dynamiska hållfasthetsberäkningar. Programvara som används är Ansys, Abaqus, LS-Dyna och Hypermesh. Inom sektionen bedrivs också olika forsknings- och teknikutvecklingsprojekt.

Din profil

Vi söker dig som är Civilingenjör eller teknisk doktor, med fördel inom farkostteknik, maskinteknik, eller teknisk fysik, med inriktning mot strukturanalys.

För att vara framgångsrik i denna tjänst krävs:

  • God förståelse av grundläggande kontinuummekanik.

  • God erfarenhet av implicita och explicita hållfasthetsberäkningar med hjälp av FEM och ovan nämnda programvaror.

  • Erfarenhet av att arbeta tvärdisciplinärt.

  • God pedagogisk förmåga.

  • Erfarenhet av att delta i produktutvecklingsprogram och produktutvecklingsprocesser.

  • Förmåga att prioritera bland och hantera flera projekt parallellt.

  • Meriterande är om du har erfarenhet av marina system, kompositmaterial, MATLAB, Mathcad samt programmering tex Python.

Som person ser vi att du har en hög social kompetens och är både självgående, drivande samt noggrann i ditt arbete. Du har ett analytiskt förhållningssätt och att du är drivande i ditt arbete. Du tar eget initiativ och ansvar och kan arbeta både självständigt och i grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska.

Stationeringsort är Karlskrona eller Malmö. Tjänsteresor förekommer, körkort är inget krav men meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Sektionen  strukturmekanik är idag en grupp på ca 30 personer som ansvarar för utveckling och analys av mekaniska system . Gruppens ansvarsområden innefattas av de flesta discipliner inom strukturanalys, dynamik, statisk hållfasthet, utmattning och brottmekanik. På sektionen finns även kompetens inom kompositmaterial och metalliska material.

För dig med ett tekniskt intresse är det här platsen att vara - du kommer att arbeta med tekniska specialister och några av de bästa inom deras kompetensområde. Att arbeta här betyder att du är på en ständig utvecklings- och inlärningsresa!

Vi söker dig som vill ingå i ett team som uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans. Saab har en uttalad ambition om att öka antalet kvinnliga anställda på alla nivåer inom organisationen varför vi gärna ser flera kvinnliga sökande till våra utlysta tjänster!


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Har du frågor om tjänsten? Vänligen kontakta Per Tingskull, recruiting manager +46 734 34 25 96

Vi ser fram emot din ansökan!