Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Beräkningsingenjör strukturdynamik

Location
Linköping, Sweden
Contact
Emir Acar
Pär Gustafsson
Closing date
3 November 2020 Apply for this job!

Din framtida utmaning;

Som beräkningsingenjör på sektionen Strukturdynamik, Aeroelasticitet och Vapenseparation kommer du att ingå i ett team av ingenjörer som arbetar med ett relativt brett spektrum av dynamiska simuleringar, analyser samt optimering.

Inom teknikområdet strukturdynamik som tjänsten i huvudsak omfattar genomför vi till exempel landningssimuleringar och fågelkollisionsanalyser. Dynamiska påkänningar i strukturen (t.ex. flygplansskrovet) beräknas som underlag för bland annat hållfasthetsanalyser och designuppdateringar. Vi är också engagerade i provverksamhet kopplad till dynamisk analys såsom marksvängningsprov (GVT) och fågelkollisionsprov.

Termen aeroelasticitet betecknar samspelet mellan den flexibla flygplansstrukturen och den omgivande aerodynamiken. Ett relativt känt aeroelastiskt fenomen är fladder vilket är en oönskad dynamisk instabilitet. Vi tillser att flygplanet är fritt från denna typ av instabilitet inom hela den aktuella flygenveloppen. Vi studerar även kopplingar till flygplanets styrsystem och hur flygplansstrukturens flexibilitet påverkar roderytors effektivitet vid olika flygtillstånd.

Din profil

Du är civilingenjör eller är forskarutbildad inom farkostteknik, maskinteknik, teknisk fysik eller annat motsvarande teknisk område. Det är meriterande om du har erfarenheter inom framförallt strukturdynamik men även flygmekanik, aerodynamik eller liknande teknikområden. Vi ser också gärna att du har ett stort intresse för utveckling av modeller, metodik och programmering. Eftersom vi inte sällan är involverade i internationella samarbetsprojekt är det en förutsättning att du behärskar engelska i tal och skrift.

Arbetet inom sektinen är av analytisk karaktär och spänner ofta över flera tekniska discipliner såsom strukturdynamik, aerodynamik och flygmekanik. Jobbet sker både i egenutvecklade programvaror/processer (utvecklade i t.ex. MATLAB, FORTRAN, C++ och PYTHON) och kommersiella programvaror (såsom MSC NASTRAN, ADAMS och LS-DYNA). Utveckling av modeller, metodik och analysverktyg är en viktig del i det dagliga arbetet. Tjänsten erbjuder mycket goda möjligheter när det gäller framtida kompetensutveckling.

Vad du blir del av

Sektionen Strukturdynamik, Aeroelasticitet och Vapenseparation inom affärsområdet Aeronautics är idag en grupp på 13 medarbetare som ansvarar för varierande typer av dynamiska analyser och provning.  

Vi söker nu förstärkning inom strukturdynanmik av dig som är initiativrik, analytisk och som har lätt för att samarbeta såväl inom och utanför den egna gruppen. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.