Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Beräkningsingenjör till Aerospace System

Linköping, Sweden
Closing date: 21 August 2022

Vi söker nu en beräkningsingenjör till sektionen Structures Stress.

Din framtida utmaning

Sektionen Structures Stress består av 13 medarbetare som arbetar med utvecklingsprojekt, produktförbättringar och tekniskt stöd till produktion och våra kunder.

Vi arbetar i tvärfunktionella team med tex konstruktörer, beräkningsingenjörer och produktionstekniker i alla förekommande faser i produkternas livscykel. Eftersom vi är en relativt liten grupp kommer arbetsuppgifterna att vara varierande, varför en bred hållfasthets- och/eller konstruktions-kunskap är önskvärd. Nyutveckling bedrivs i projektform.

Då våra team oftast är relativt små grupper (2-10 stycken), kan det också ingå att leda grupper. Det innebär att du har ansvar för gruppens prestationsmål vad gäller teknik, tidplan och kostnad. Eftersom Aerospace System verkar i en alltmer internationell miljö kan internationella tjänsteresor förekomma och dessutom kan en del arbete förläggas utomlands hos partners.

Den du är idag

Du har ingenjörsutbildning på minst högskolenivå eller motsvarande med inriktning mot t.ex. hållfasthet, mekanik, konstruktion och gärna med några års erfarenhet. Du har ett konstruktivt tänkande och stimuleras av att samarbeta med personal inom den egna och inom andra avdelningar/sektioner. Det är meriterande om du har erfarenhet av Hyperworks.

Goda kunskaper i engelska är en förutsättning eftersom muntlig och skriftlig kommunikation med våra partners sker på engelska, samt att stor del av vår dokumentation är på engelska. Då vi börjar på nya projekt finns det oftast en möjlighet att arbeta hos kunden (Airbus eller Boeing) under en period.

Inom Aerospace Systems jobbar vi mycket med våra värderingar Kunnande, Förtroende och Vilja. Vi värdesätter starkt individer som har ett öppet sinne med en vilja att uppnå mål och att utvecklas samt som delar med sig av sina kunskaper och idéer. Vi ställer stor vikt vid samarbetsförmåga och ser gärna team som jobbar tillsammans.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Söker du stimulerande och utmanande arbete och känner du igen dig själv i beskrivningen ovan så hoppas vi att du skickar in din ansökan redan idag!

Vad du blir en del av

Aerospace Systems ingår i affärsområdet Aeronautics. Vi utvecklar, industrialiserar och tillverkar flygplansstrukturer för den civila- och den militära marknaden. Aerospace systems ansvarar för utveckling, industrialisering, tillverkning och teknisk support av flygande strukturer inklusive system till affärsenhetens externa kunder som t.ex. Airbus, Boeing och Beyond Gravity. Vi ansvarar även för den externa produkten T-7A som utvecklats i partnerskap med Boeing.

Inom avdelning Engineering ansvarar vi för kompetensområdena konstruktion, hållfasthet, vikt, produktionsteknik samt montering, verktygskonstruktion, metod– och teknikutveckling, automatisering, tekniskt produktionsstöd samt ändringsstyrning. Structures Stress är en av sektionerna i området

Development där även Structures Design och Technical Support MRB-T ingår.

Vi arbetar som team med utvecklingsuppdrag, ändringstjänst och direkt operativt stöd till vår produktion. LEAN är grunden i den filosofi som gäller hos oss och utveckling av affärsmässighet och konkurrenskraft är viktiga mål.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.