Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Beräkningsingenjör/Lastingenjör till sektionen Laster inom strukturanalys

Linköping, Sweden
Closing date: 17 June 2023

Annons Beräkningsingenjör inom flyg

Din roll

Vi behöver förstärka sektionen med en beräkningsingenjör/lastingenjör. I denna roll kommer du att arbeta med att beräkna laster på flygplanets olika delar. Arbetet är tvärvetenskapligt med gränssnitt mot t.ex. aerodynamik, styrsystem, flygmekanik, strukturdynamik och hållfasthet. Vi medverkar i alla skeden i utvecklingsprocessen från specificering och koncept till flygprov och uppföljning av flygplan i tjänst.

Utöver att arbeta i våra utvecklingsprojekt så ansvarar även sektionen för våra processer, metoder och verktyg. Vi bedriver verksamhetsutveckling som kan handla om hur vi ska jobba internt på sektionen och med våra kollegor i angränsande teknikområden.

Din profil

Lämplig utbildningsbakgrund är civilingenjör inom farkostteknik, maskinteknik eller liknande. Vi vill att du har ett stort mått av ingenjörstänkande och ett intresse för programmering i t.ex. PYTHON eller Matlab.

Vi söker dig som vill utveckla dina personliga egenskaper och tekniska kunnande tillsammans med oss. Du är bra på att samarbeta och nyfiken på att etablera bra relationer och nätverk. Arbetet är analytiskt och kunskap inom flygteknik och mekanik är meriterande för tjänsten. Ett allmänt intresse för flyg är också bra att ha för en lastingenjör.

Kontakt med underleverantörer och partners kräver att du behärskar engelska i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Välkommen in med din ansökan!

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Du kommer tillhöra sektionen laster inom strukturanalys. Sektionen har idag åtta medarbetare som ansvarar för beräkning av laster dvs. krafter, moment, tryck mm som verkar på flygplanets alla delar. Detta innefattar flygplanets skrov, yttre utrustning (t.ex. fälltankar) och delsystem (t.ex. bränsle, hydraul, luft, landningsställ mm). Vi levererar underlag för hållfasthetsanalyser internt men också till externa underleverantörer och partners.

Sektionen medverkar i Aeronautics alla större projekt mot Gripen, Global Eye, T-7 och framtida flygsystem vilket innebär ett stort arbetsområde inom SAAB samt externt med partners och underleverantörer.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.