Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Besiktningsman

Linköping, Sweden
Closing date: 31 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Du kommer ingå i ett team på 15 personer med gedigen erfarenhet av 039 Gripen. Din huvudsakliga uppgift är att säkerställa att produkter och flygplan når uppsatta krav. Arbetet består till största del av okulära kontroller av delsammanställningar såväl som färdigt flygplan 039 Gripen samt dokumentation av avvikelser.

Du kommer även aktivt medverka i att utmana våra arbetssätt inom besiktningsteamet i syfte att effektivisera och förbättra besiktningar både inom Saab och hos externa leverantörer för olika kontrakt gällande Gripen E.

Vårt mål är också att i samarbete med produktion och inköpskvalitet minimera antalet avvikelser genom bra uppföljning och återkoppling. Engelska språket kommer att användas i stor utsträckning både i våra kundkontakter och i processer som vi arbetar efter. Resor kommer att förekomma i arbetet då vi utför besiktning hos leverantör och kund.

I rollen ingår även mentorskap till operatörer i produktion där vi är en viktig del i att säkra kvalitén i ett tidigt skede.

Din profil

Vi söker dig med god kunskap och erfarenhet inom tillverkande industri med kvalitetstänk i fokus.

Som person är du noggrann, analytisk och strävar efter ständig förbättring. Du trivs i en varierande vardag och har en god anpassningsförmåga. Du trivs med att ha kontakt med andra och är lyhörd och samarbetar väl med människor i ditt egna team och på andra avdelningar. Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift i både svenska och engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!