Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
strategic-planning.jpg

Biträdande Avdelningschef på Joint & Maritime

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 31 July 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.


Din roll

Som Biträdande Avdelningschef kommer du att arbeta nära vår avdelningschef för att säkerställa en effektiv och framgångsrik drift av avdelningen Joint & Maritime. Avdelningen består idag av 65 personer fördelat på tre sektionschefer med ansvar för Command Control & Information Systems, Datafusions produkter samt Maritime lösningar.

Du kommer att leda och inspirera teamen, samt driva strategiska initiativ för att uppnå våra mål inom PU C2 och BU Digital Battlespace Solutions (DBS). En viktig del av din roll är att bidra till kvalitetshöjande åtgärder och uppföljning, samt agera som bollplank och diskussionspartner till Avdelningschef för att utveckla våra strategier och arbetssätt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ansvara för utveckling och merförsäljning av befintliga kontrakt tillsammans med säljare och produktägare
 • Säkerställa nya offerter genom att föreslå och utse offertteam som tar fram tekniska beskrivningar och kalkyler
 • Stödja produktledare med utveckling och underhåll av Joint & Maritime produkter samt bidra till att produktplanerna genomförs
 • Stödja sälj och affärsutvecklingen med utveckling av lösningar inom högre taktisk och operativ ledning samt bidra till uppbyggnaden av erbjudanden inom avancerat beslutsstöd
 • Var avdelningschef behjälplig i personalansvar - linjebudget, arbetsmiljö, kompetensutveckling, utbildning mm.
 • Analysera projektprogress; ekonomi, status och risker inför ledningsgruppsmöten 
 • Bjuda in till och leda vissa möten, till exempel ledningsgruppsmöten, domänmöten, stormöten, event mm.

Resor förekommer i tjänsten.


Din profil

Vi söker dig som har intresse för att inspirera team och en strävan efter kontinuerliga förbättringar. Du har förmågan att skapa en positiv och innovativ arbetsmiljö och är skicklig på att kommunicera och samarbeta med kunder och kollegor. Dessutom besitter du goda organisationsfärdigheter, kan effektivt planera och hantera resurser och projekt, samt fatta väl avvägda beslut. Erfarenhet och förmågan att skapa och definiera nya riktningar är också en viktig del av rollen.

Vidare är det önskvärt att du har:

 • Operativ erfarenhet av högre taktisk eller operativ ledning inom försvar (gärna erfarenhet från Marina stabsstödssystem)
 • Stor erfarenhet av att äga, leda och driva komplexa projekt med flera kunder och leverantörer i en internationell kontext 
 • Djup kunskap inom något av områdena AI, System Engineering och IT säkerhet
 • Kommunicera obehindrad på svenska och engelska, i tal och skrift

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst

medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.