Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Biträdande MGA med apparatansvar, MG69A

Linköping, Sweden
Closing date: 22 August 2022

Älskar du teknik och hårdvara? Är du strukturerad och vill ha en teknisk roll med ansvar?


Din framtida utmaning

Vi är en sektion som ansvarar för centrala funktioner inom Gripens E/F Avioniksystem. Sektionen ansvarar för två stora materielgrupper, MG61-01 (Avionic Integration) och MG69A (Recording). Nu söker MG69A dig som vill axla en roll som biträdande MGA.


Som biträdande MGA kommer du bidra med teknisk expertis inom de domäner som MG69A ansvarar för, vilket är:

  • Crash recording: Apparatansvar för CSMU och dess utläsningsenhet samt pingsändaren. CSCI CREC för implementation av parametrar för crash recording. Du kommer här ha ett nära samarbete med haveriutredarna som är en viktig kund till denna funktion.

  • MDR: Integration för insamling av underhållsdata till teknikerna.

  • TDR: Integration av taktisk registrering

  • Data transfer: Apparatansvar för DTS (DTU-GC, DTU-P, DTU-HG och DTU-HV). Hantering av dataöverföring mellan flygplanet och våra markstationer (MSS och MGSS).

Då ordinarie MGA kommer att gå på pappaledighet i februari 2023 så bör man känna sig bekväm med att ta helhetsansvaret under hans pappaledighet.


Som biträdande MGA inom Avioniksystemet så kommer du ta det tekniska helhetsansvaret för MG:ts ansvarsområden. För att kunna göra det så behöver du behärska domänen samt kunna systemera och bryta ner krav. Det är även bra ifall du har en viss förståelse för programmering och mjukvaruprocessen samt har en övergripande kunskap om apparatprocessen.


Du kommer att ingå i ett team som ansvarar för allt ifrån hårdvara till mjukvara och systemarbete. Vi jobbar nära tillsammans och bidrar till gemensamma mål utifrån sin egen kompetens och erfarenhet.

Den du är idag

  • Vi tror att du har ingenjörsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet

  • Vi tror att du har ett intresse och förmåga att tänka i system och se till helheten

  • Vi ser gärna att du tidigare haft liknande roller

  • Vi tror att du har god kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska

Det viktigaste är dock att du har rätt grundinställning och en vilja att lära dig och utvecklas.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Om du har frågor, vänligen kontakta:

Anna Edsfeldt, rekryterande chef

010 – 216 71 88

anna.edsfeldt@saabgroup.com


Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.