Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Bli Utbildningsansvarig inom sektionen Infrastructure, Group IT

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 28 February 2024

Är du intresserad av att skriva, samordna och leda utbildningar inom det tekniska området? Vill du arbeta i en utmanande roll som ger dig möjligheter att lära nya saker varje dag? Har du erfarenhet av att hålla utbildningar, säkerställa teknisk noggrannhet och leverera det slutanvändare? Om så är fallet, kan rollen som utbildningsansvarig hos oss vara rätt för dig!

Din roll

Som utbildningsansvarig kommer du vara en person som säkerställer att våra medarbetare i sektionen Infrastructure från dag ett får en gedigen upplärning och där alla kontinuerligt fortsätter att växa med hjälp av rätt typ av utbildningar. Du kommer utvärdera vad för typ av utbildningar som finns och uppdatera dessa, du kommer även vid behov ta fram helt nytt utbildningsmaterial. Du kommer utbilda både tekniker och chefer.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Skapa och uppdatera utbildningsmaterial
  • Skapa presentationer i Powerpoint
  • Ta fram utbildningspaket
  • Samordna och hålla utbildningar

Din profil

Vi tror att du som söker är en duktig administratör som tycker att lärande och utveckling är spännande. Vi tror att du är en social person som gärna skaffar sig ett stort kontaktnät och pratar inför större grupper. Rollen kräver att du har många kontakter inom organisationen och goda relationer med omgivningen. Du behöver vara flexibel och lätt att anpassa dig till nya uppgifter och situationer. Det är viktigt att du är nyfiken och vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av IT-infrastruktur sedan tidigare.

Vi tror att du:

  • Har tidigare erfarenhet eller ett stort intresse av arbete inom learning and development

  • Är pedagogisk och har bra tålamod

  • Har erfarenhet av att hålla utbildningar och skapa presentationsunderlag

  • Erfarenhet av learning i Workday är meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Med ökad osäkerhet i vår omvärld behöver vi skydda och utveckla våra inre och yttre förmågor. Genom att stärka och framtidssäkra våra förmågor kan Saab erbjuda skydd till människor och samhälle. Vi bygger en robust struktur för framtiden. Det ökade behovet och nya krav gör att vi växer snabbt. Vi behöver förstärka inom en rad områden.  Du kommer att tillhöra Group IT, den del av Saab-koncernen som ansvarar för IT-drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer. Verksamheten präglas av systematisk drift och förvaltningsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden. 


Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här. Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här
Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mer här