Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Bli vår nästa Software Configuration Manager

Linköping, Sweden
Closing date: 5 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi letar efter en engagerad och driven Software Configuration Manager som kan leda vårt arbete inom mjukvarukonfigurationshantering. Som en central del av vårt DevOps-team kommer du att förbättra våra konfigurationshanteringsprocesser och säkerställa att vi använder de senaste verktygen och metoderna för att optimera kvalitet och effektivitet för våra produktteam. Du kommer att spela en avgörande roll i att lyfta hela vår programvaruutvecklingsverksamhet genom att automatisera processer och metoder för SCM samt integrera dessa i vår gemensamma infrastruktur och verktygsuppsättning.

Arbetsuppgifter:

 • Ansvar för versionshantering, konfigurationshantering och ändringshantering av programvara.

 • Framtagande av strategi och processer för konfigurationshantering samt implementering av dessa i vår verksamhet.

 • Ta fram metodik för Open Source, Reuse och Inner Source, VM och Containers samt produkt-konfigurationer.

 • Fungera som ett SCM-stöd till våra mjukvaruteam, och ge vägledning och support i konfigurationshanteringens bästa metoder och verktyg.

 • Ansvar för SCM-verktyg som Bitbucket, Gitlab och Artifactory-installationer, drift och underhåll.

 • Driva förändringsarbete inom området för att säkerställa att vi håller oss i framkant inom konfigurationshantering och använder oss av bästa praxis.

Din profil

Vi söker en kvalificerad kandidat med följande egenskaper:

 • Bachelor's eller motsvarande examen inom datavetenskap eller mjukvaruteknik.

 • Minst 5 års erfarenhet av arbete inom mjukvarukonfigurationshantering eller relaterat område.

 • Djupgående kunskap om uppsättning och användning av verktyg för konfigurationshantering.

 • Erfarenhet av att implementera och hantera Continuous Integration/Continuous Deployment (CI/CD) pipelines.

 • Starka analytiska och problemlösningsförmågor.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Observera att annonsen kommer ligga publicerad över sommaren och därför kan längre ledtider förekomma. Återkoppling kommer att ske tidigast vecka 33.

Tjänsten är placerad i Karlskoga eller Linköping.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här