Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Blivande Länk16 expert Gripen

Location
Linköping, Sweden
Closing date
14 August 2021
Apply for this job!

Tycker du att det låter spännande att jobba med utvecklingen av något större än ett enskilt Gripen-flygplan? Det är precis det som vi gör inom vårt område - Kommunikation och Taktiska Datalänkar. Våra system och funktioner skapar ett nätverk mellan Gripen-flygplan, andra typer av flygplan samt övriga militära system, t ex ASC890 och Stridsledningscentraler. För att lyckas med detta samarbetar vi med tillverkarna av världens mest avancerade militära radiosystem och olika länder har olika lösningar.

Din roll

Vårt team behöver förstärkas med en systemingenjör som framför allt kommer att jobba med utvecklingen av taktiska datalänkar (Länk16). Du kommer att jobba med studier, kravställning, design, interface och slutligen verifiering i våra simulatorer. Till din hjälp kommer du ha väldigt trevliga kollegor och ett stort internt och externt kontaktnät med experter inom andra delsystem.

Din profil

Du är Högskole-/Civilingenjör med tidigare erfarenhet av systemutveckling.

Du har lätt för att sätta dig in i nya system, är en duktig problemlösare och har lätt för att samarbeta.

Du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Meriterande om du har erfarenhet inom något av följande områden:

  • Länk16
  • Flygande system
  • Radiokommunikation

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

”Communication and Data Link” är ett område tillhörande avdelningen ”Avionics & Tactical systems” (A&TS) inom BU Gripen C/D. Inom A&TS utvecklar och integrerar vi förmågor för presentation och beslutsstöd (”HMI & Decision Support”), avionikarkitektur (”Computers & Infrastructure”), radiokommunikation och taktiska datalänkar (”Communication & Data Links”), identifiering/IFF (”Identification Systems”), målinmätning/spaning/varningssystem (”Sensors”) samt navigationssystem (”Navigation”) i Gripen C/D. Resultatet är en stor mängd mjukvara i flygplanets datorer som integrerar våra upphandlade delsystem, och som utgör skillnaden mellan ett flygplan och ett stridsflygplan.
 

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Kontaktinformation:

Peter Hellström, rekryterande chef

Telefon: 0102168997

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.