Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Bolagsjurist till Saab!

Linköping, Sweden
Closing date: 29 February 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Som bolagsjurist inom Legal Dynamics kommer du att arbeta i en spännande och global miljö med utmanande uppgifter och ansvarsområden. Som medarbetare på Koncernstaben erbjuds du arbete i en innovativ och kreativ arbetsmiljö med möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Ditt arbetsområde är varierande och kräver ofta både affärsjuridisk och kommersiell förståelse. Dina arbetsuppgifter kan komma att omfatta många olika former av juridiska frågeställningar, men med fokus på affärsjuridiska frågor såsom tolkning, förhandling och utarbetande av avtal. Därutöver kommer du arbeta med allmänjuridisk rådgivning, säkerställande av efterlevnad av lagar och interna regelverk samt, vid behov, stöttning vid tvister. Du kommer ofta ha ett helhetsansvar för juridiken och regelefterlevnad inom olika projekt.   

Placeringsort är Linköping eller Karlskoga. I tjänsten förekommer det resor både inom Sverige och utomlands.

Din profil

Som person är du engagerad, uppskattar att samarbeta med andra och har förmåga att omsätta individuella ansträngningar till produktivitet och affärsnytta. Vi söker dig som lockas av att arbeta i en internationell och utmanande miljö, där du kombinerar egna erfarenheter och kunskaper med en hög analytisk förmåga, integritet och servicenivå. För att lyckas i rollen ser vi vidare att du är bekväm med att arbeta både i grupp och självständigt och besitter en hög ansvarskänsla. Du är pedagogisk och kan förklara hur komplexa juridiska frågeställningar ska tillämpas i praktiken

Nödvändiga kunskaper och erfarenheter:

  • Svensk juristexamen.
  • Flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, såsom bolagsjurist eller jurist på affärsjuridisk advokatbyrå.
  • Utmärkt förmåga att kommunicera på svenska och engelska, såväl i tal som skrift.

Meriterande kunskaper och erfarenheter:

  • Erfarenhet av komplexa, internationella industriella avtal, samarbetsavtal och konsortieavtal.
  • Erfarenhet av svenska och internationella upphandlingsprocesser.
  • Erfarenhet av att arbeta i andra jurisdiktioner än Sverige.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Frågor om tjänsten? Vänligen kontakta Carl Emil Swedin, rekryterande chef +46 734 18 41 74.